Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αποστολάκης: “Θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση Παπαναστασίου”

      Στη δημοσιοποίηση δήλωσης-απάντησης ουσιαστικά στα όσα υποστήριξε χθες ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, προχώρησε ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης.
      Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας εκφράζει τη “λύπη του” , χαρακτηρίζοντας ατόπημα το γεγονός ότι ο κ. Παπαναστασίου μίλησε εκ μέρους της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, επισημαίνοντας τα οφέλη που προκύψουν γα την περιοχή της Βόνιτσας απο τα δυο οδικά έργα που αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.
     Αναλυτικά η δήλωση του Γεώργιου Αποστολάκη προς Παπαναστασίου:

«Αυτό κ. Συνάδελφε αποτελεί θεσμικό ατόπημα».
          Με λύπη μου πραγματικά διάβασα τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας (πρώην υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Υποψηφίου Βουλευτή Νομού Αιτωλοακαρνανίας –προέδρου του ΤΕΕ) ο οποίος είπε «Είναι αδιανόητο την στιγμή που υστερούμε σε βασικές υποδομές, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια, ή σε δρόμους στην δυτική ακτή της Αιτωλ/νίας, την στιγμή που δεν έχει σύνδεση με την Ιόνια ούτε το Μεσολόγγι, ούτε η Ναύπακτος, ούτε και το Αγρίνιο, να δίνονται αυτά τα χρήματα για το έργο οδική σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο και τη Βόνιτσα»............



     Καταρχήν μιλήσατε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος εκπροσωπώντας τους Δήμους για το θέμα αυτό χωρίς να προηγηθεί απόφαση της και να με ενημερώσετε σχετικά ως οφείλατε παρά προβήκατε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου Κυριακάτικα. Αυτό κ. Συνάδελφε αποτελεί θεσμικό ατόπημα.
       Να σας υπενθυμίσω τι λέγατε στην επίσκεψη σας στη Βόνιτσα για τον Καλλικρατικό Δήμο ως περιφερειακός Σύμβουλός της Δυτικής Ελλάδας στις 25-3/2011 ότι πέρα από τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σημασία αποκτά και η τουριστική αξιοποίηση των περιοχών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας οι οποίες παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρονόμως σημαντική προϋπόθεσηγια αυτό είναι η καταρχήν κάλυψη των αναγκαίων και απαραίτητων υποδομών, αφού ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις ως τουριστικός προορισμός και για αυτό απαιτείται η υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
    Τι κακό έκανε ο σημερινός Περιφερειάρχης κος Κατσιφάρας,  που ενέκρινε ένα έργο το οποίο σε συνδυασμό με την Ιονία οδό σύνδεση Αμβρακία Άκτιο και τον Αερολιμένα Ακτίου, θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη ανάπτυξης του Δήμου μας, θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Ή μήπως θα πρέπει να μείνουμε σε ένα δρόμο με κακή χάραξη και προδιαγραφές του 1960 με σχεδόν καθημερινά  τροχαία ατυχήματα και πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα με θύματα πολλές φορές μικρά παιδιά; Ή θα πρέπει να συμφωνούμε  όλοι μαζί να  διεκδικούμε και άλλα τέτοια έργα  προς κάθε κατεύθυνση από το να ζητάμε να πάρει πίσω την υπογραφή του;
       Μήπως γνωρίζετε για τον αγωγό Ύδρευσης αν εξυπηρετεί μόνο την Λευκάδα όπως ισχυρίζεσαι: δηλαδή η περιοχή του Ακτίου που παίρνει άλλες διαστάσεις ανάπτυξης, ο Άγιος Νικόλαος η Περατιά και η Πλαγιά θα πρέπει να συνεχίσουν να  υδροδοτούνται από τον πεπαλαιωμένο υπάρχοντα προβληματικό αγωγό ύδρευσης ή μήπως ανήκουν στην Λευκάδα τα παραπάνω μέρη και όχι στο Δήμο μας;
       Με το έργο αυτό σε συνδυασμό και με το οδικό δίκτυο Πογωνιά –Πλαγιάς θα συνδέσουμε όλο το παραλιακό άξονα του Ιουνίου συνάδελφε Δήμαρχε, και θα δώσουμε δυναμική ώθηση στο τουρισμό αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας που είναι και το ζητούμενο εξόδου από την κρίση και θα συμβάλουν θετικά στο εισόδημα των  δημοτών του Δήμου. Ή μήπως επειδή είμαστε στο άκρο του Νομού και της Περιφέρειας θα πρέπει να μην υπάρχουμε,όπως γινόταν τόσο χρόνια, και κάναμε λάθος που ο Δήμος και οι δημότες  τόσα χρόνια διεκδικούσαμε το έργο αυτό;
      Είμαι ευτυχής ως δημότης και  Δήμαρχος της περιοχής αυτής που  με το κύρος, τη διορατικότητα και την υπευθυνότητα  του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τη συμβολή των Αντιπεριφερειάρχων και όλων των περιφερειακών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμβάλουν ώστε η περιοχή του Δήμου μας με τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια Ακρογραμμή της Περιφέρειας, που ξεκινά από το Ιόνιο και καταλήγει στον Αμβρακικό κόλπο, με τα παραπάνω μεγάλα έργα θα μπορέσει  να βγει από την αφάνεια και την εγκατάλειψη τόσων ετών. Και αντί πρώτος εσύ και ως Αιτωλοακαρνάνας Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας να επικροτήσεις την πρωτοβουλία αυτή και τη συνδρομή όλης της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη, για την υλοποίηση του τεράστιας σημασίας οδικού έργου για την περιοχή μας και όχι μόνο, δυστυχώς να πορεύεσαι με την λογική « ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ» και τα λεγόμενα σου δυστυχώς είναι για κοντόφθαλμη παλαιοκομματική κατανάλωση.
    Τελειώνοντας, σαν πιο παλιός στη τοπική αυτοδιοίκηση θα σε συμβούλευα: Σπατάλησε εποικοδομητικά τις δυνάμεις σου στη δική σου περιοχή, στο δικό σου τομέα όπως κάνουμε όλοι μαζί εμείς στο Δήμο μας και άφησε εμάς να αποφασίζουμε και να διεκδικούμε για το τόπο μας και εσύ κάνε ότι μπορείς για τον δικό σου.

ΠΗΓΗ: http://www.agriniopress.gr/

9 σχόλια:

  1. Στις δημοτικες εκλογες ο κοσμος θα στειλει και τους δυο τοπαρχες δημαρχους στην αντιπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τσακώνεστε δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Παπαναστασίου δεν είπε ότι δεν πρέπει να γίνει το έργο, είπε ότι το Υπ. Υποδομών που το μελέτησε και το ωρίμασε έπρεπε να το χρηματοδοτήσει από το δικό του πρόγραμμα, το ΕΣΠΑ του Υπουργείου και όχι από το ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδος. Δεν είναι σωστό τα κοιτάμε μόνο την περιοχή μας ή μόνο την πόλη μας... πρέπει να βλέπουμε και ευρύτερα. Προβλήματα σαν και αυτά της Βόνιτσας έχουν και άλλες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία... Δε λέω να σταματήσει το έργο, λέω πως αυτοί που μας κυβερνάνε πρέπει να κάνουν σωστή κατανομή και διαχείριση των διαθεσίμων πόρων από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mpravo dimarxe mila epitelous min tous xaideuis pia,varatous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο προσβλητικός και αήθης τρόπος που επιτέθηκε στον κ. Περιφερειάρχη είναι πρωτόγνωρος για το θεσμό που θέλει να εκπροσωπεί, αν δεν υποκρύπτει σκοτεινότερες προσωπικές επιδιώξεις. Η άποψή του « να ψοφίσει η γίδα του γείτονα» , ούτε στο τόπο σου αλλά ούτε στην ευρύτερη περιοχή προσφέρει και μας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη συνολική εικόνα ανάπτυξης της περιοχής.
    Η προσπάθειά του να καταργήσει με αυτόν τον αήθη τρόπο όσα οι τοπικοί άρχοντες και λοιποί παράγοντες πετυχαίνουν με προγραμματισμό, πολύ τρέξιμο και κόπο, με ορθολογικές προτάσεις και ενέργειες , αν δεν φανερώνει μνησικακία δείχνει τουλάχιστον πόσο κοντόφθαλμος είναι. Να μη φθονεί όσα οι άλλοι πετυχαίνουν αλλά να προσπαθεί ακόμα καλλίτερα πράγματα για το τόπο του. Δεν είναι χαρακτηριστικά του μπροστάρη , του ηγέτη.
    Το Αγρίνιο δεν είναι το κέντρο του κόσμου που διεκδικεί την αποκλειστικότητα στην ανάπτυξη. Η πατρίδα μας δεν σταματά στο δήμο του. Η Λευκάδα είναι ακόμα μέρος της πατρίδας μας, είναι ακόμα ελληνική επικράτεια.
    Αλλά και η προσπάθειά του να υποκαταστήσει την εκλεγμένη ηγεσία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας και τους λοιπούς παράγοντες στο σχεδιασμό και ένταξη αναπτυξιακών έργων υποδομής είναι ανεπίτρεπτη αν όχι παράνομη. Ας ασχοληθεί με τα του οίκου του καλλίτερα. ΄
    Χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Δυστυχώς, παρασέρνει μια ολόκληρη παράταξη , που τον στήριξε , ήλπισε σ’ αυτόν. Ευτυχώς έδειξε γρήγορα το δρόμο που ακολουθεί η λογική του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΡΜΟΣ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γαλουνης και αποστολακης αρχοντες οι δημαρχοι των μεγαλων εργων δεν ειναι τυχαιο που τους επιλεγει ο κοσμος για χρονια τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον κυριο Αποστολακη δεν τον εχω ψηφίσει ποτέ.βλέπετε είμαι συνειδητά εναντιον τον πολιτικων του χρόνια.

    Εδω ομως ειμαι μαζί του ανοιχτά.

    Κύριε Παπαναστασίου ντροπη σας πηγαίνετε να τα πειτε αυτα στις οικογένειες των ανθρώπων που εχουν χασει τις ζωες τους σε αυτο το τριτοκοσμικο οδικό δίκτυο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pe se ayto to dromo skotonetai kosmos kaue mera ti leei aytos apo to agrinio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν καταλαβα καλα,κανεις δεν διαφωνει με τα εργα.Το θεμα ειναι ο φορεας χρηματοδοτησης.Αν υπαρχει τροπος να μην τα δωσει η περιφερεια και να δαπανηθουν αυτα τα χρηματα για αλλα εργα,τοτε εχει δικιο ο αγρινιωτης δημαρχος.Αν ειναι μονοδρομος να γινουν με πορους της περιφερειας τοτε δεν βλεπω τον λογο των δηλωσεων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο