Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Παναγιώτης Στάϊκος: Αν δεν υπάρχει συλλογική δράση, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.!!!






Μπορεί, μετά την παρέμβασή μου μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, η κατάσταση στο Νεκροταφείο Αστακού να βελτιώθηκε σημαντικά, για την ώρα τουλάχιστον ,αλλά η γενικότερη κατάσταση στον Δήμο μας  πάσχει έντονα.
Η παρέμβασή μου δεν έχει στόχο να κατηγορήσει ή να μειώσει  κανέναν , ούτε  γίνεται με όρους  προσωπικής αντιπαράθεσης ή κτυπημάτων κάτω από την  μέση, ούτε βέβαια  και με όρους life style , αλλά με πολιτικούς όρους, όπως έκανα πάντα, με στόχο την καλύτερη εικόνα του Δήμου μας......

Πριν από 11  χρόνια περίπου  τα ίδια διακήρυττα για την ανάγκη της συλλογικότητας  σε μια προεκλογική μου αφίσα , στην οποία  έλεγα επί λέξει : Κανένας Δήμαρχος από μόνος του  δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αν δεν εμπνεύσει τους συμπολίτες του να συμμετέχουν( και συμπληρώνω πολύ περισσότερο τους συνεργάτες του)    και τόνιζα την  ανάγκη διαφάνειας και του κοινωνικού ελέγχου .!!!
Έτσι δεν αμφισβητώ την σκληρή και φιλότιμη προσπάθεια του αναπληρωτή Δημάρχου κυρίου Λιβάνη , αλλά από μόνη της δεν αρκεί, χωρίς συλλογική δράση .
Είμαστε   ένας Δήμος  με κύριες ενασχολήσεις την κτηνοτροφία ,την γεωργία και τον τουρισμό .
Και ενώ ο Δήμος μας από το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας πήρε πάνω από (30) τριάντα  εργαζόμενους,  ανέθεσε  σε ιδιώτες τα πάρα κάτω έργα με συνολικό ποσόν  21.807,64 ευρώ  και βλέπουμε ,πως είναι η κατάσταση του πρασίνου στο πάρκο και στο λιμάνι, ξεραμένο  από την έλλειψη ποτίσματος και ακούρευτο και πως ήταν επί των ημερών μου. Το γκαζόν λοιπόν για να είναι, όπως ήταν επί των ημερών μου , θέλει πότισμα κάθε ημέρα από τον Δήμο( το καλοκαίρι θέλει δύο φορές την ημέρα ) και όχι αυτό να επαφίεται στους καταστηματάρχες και θέλει και κούρεμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με χλοοκοπτικό  μηχάνημα ( είχα αφήσει δύο . Ένα  μεγάλο για το πάρκο και ένα μικρότερο για την παραλία ) και όχι με τα χορτοκοπτικά, τα οποία   είναι για να κόβουν χόρτα και μικρούς θάμνους κατά μήκος των δρόμων και στους κοινόχρηστους χώρους και όχι για το γκαζόν το οποίο καταστρέφουν.
·  4.985,12 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού.
·  3.935,20 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα).
·  3.968 € για καθαρισμό παραλιών Αστακού
·  3.992,80 € για καθαρισμό παραλιών Μύτικα.
· 4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού.
 Όταν   με ένα ποσόν 6.900 ευρώ ( να η χρησιμότητα αυτών των έργων όταν βασίζονται σε προτεραιότητες και γίνονται σωστά και στα τρία χρόνια η Δημοτική αρχή έχει εκτελέσει εκατοντάδες έργα με ποσόν μέχρι 6.900) , θα μπορούσε να ασφαλτοστρωθεί ο πολύ σημαντικός δρόμος Αρχοντοχώρι –Δρογοβίτσα –Βασιλόπουλο ( έργο του Δημάρχου κυρίου Γαλούνη ) , στον  οποίο έχει χαλάσει  το τσιμέντο, που έπεσε τότε για αποκατάσταση σε αυτά τα σημεία, λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου χειμάρρου, έχει δε  φθαρεί επικίνδυνα  , με αποτέλεσμα λόγω των λακκουβών πρέπει για να περάσεις ,να πάς με πρώτη ταχύτητα, διαφορετικά σκοτώνεσαι , τονίσω δε  , ότι αυτόν τον δρόμο τον χρησιμοποιούν καθημερινά οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι  του Αρχοντοχωρίου και όλοι οι κάτοικοι του, όταν έρχονται στην έδρα του Δήμου  τον Αστακό.
Για να μην συζητήσω για την λυπηρή εικόνα στο γήπεδο ποδοσφαίρου  του Προδρόμου , όπου από την πλήρη εγκατάλειψη  εκτός από τα χόρτα έχουν φυτρώσει και μεγαλώσει μέχρι και αγραπιδιές , όταν εμείς στην θητεία μου διαμορφώσαμε το γήπεδο , στρώθηκε με φίνισερ με τρία άλφα και περιφράχθηκε , όπως έγινε το ίδιο και στο δάπεδο του γηπέδου της Χρυσοβίτσας και εκτός από τα γήπεδα του Αστακού με χλοοτάπητα , την εποχή εκείνη έγιναν και τα γήπεδα 5χ5 με χλοοτάπητα στο Στρογγυλοβούνι και την Παλαιομάνινα ,στην οποία έγινε και πλαστικοποιημένο γήπεδο μπάσκετ , τα οποία περιφράχθηκαν με υψηλού επιπέδου περίφραξη .!!!
Θέλω να πιστεύω , ότι μετά από την παρέμβασή μου η Δημοτική αρχή θα αναλάβει δράση , για να αλλάξει η εικόνα σε όλα όσα ανέφερα  και στο πρώτο Συμβούλιο θα κάνει αναμόρφωση ,να διαθέσει ποσόν 6.900 ευρώ για την ασφαλτόστρωση των χαλασμένων τμημάτων του Δρόμου Αρχοντοχώρι- Βασιλόπουλο και εάν δεν φθάσει το ποσόν για αποπεράτωση , του χρόνου βάζουν άλλα 6.900 ευρώ.
Για δε την εικόνα με την πολυθρόνα και τα σκουπίδια η ευθύνη θα ήταν αποκλειστικά σε κάποιους ασυνείδητους ,που τα πέταξαν εκεί , αλλά όταν παραμένουν εκεί πάνω από ένα μήνα ,τότε έχει και ο Δήμος μεγάλη ευθύνη .
Παραθέτω εικόνες από το τότε και το σήμερα , με την ελπίδα πως στο μέλλον οι  εικόνες  θα είναι καλύτερες και από εκείνες στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού .!!!  
Στους φίλους αφιερώνω αυτό το όμορφο τραγούδι :   Μη με συγκρίνεις μάτια μου:  
https://www.youtube.com/watch?v=fOXXIxlgXGk.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αστακός 16/5/2017
Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακόυ



















3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΡΕ! Όλοι το έχουν ξεγράψει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο νηστικοσ καρβέλια ονειρευαιτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΓΙΑΤΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΣΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο