Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Σύνδεση Λευκάδας με αεροδρόμιο Ακτίου με χρήματα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας - Κάτι «σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»!!

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το ζήτημα που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες την Αιτωλοακαρνανία. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νεκτάριου Φαρμάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας (Π.Δ.Ε) , με την παράταξη «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας»

ΘΕΜΑ: Σύνδεση Λευκάδας με αεροδρόμιο Ακτίου με χρήματα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας - Κάτι «σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» 

    Με πανηγυρικούς τόνους –όπως μας έχει συνηθίσει- ο κ. Κατσιφάρας εξήγγειλε προ ημερών την ένταξη του έργου «σύνδεση της πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο-Δυτικός Άξονας (ΑΔΑ 7ΤΔ77Λ6-Λ4Ξ) στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συνολικό κόστος 52.449.600 ευρώ!!!!
Για να καταλάβουμε όμως τι σημαίνουν όλα αυτά:

      Το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, το εργαλείο δηλαδή ανάπτυξης και χρηματοδότησης της Περιφέρειάς μας για τα επόμενα χρόνια προβλέπει  ποσό 131.460.848 € για τον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «ανάπτυξη-εκσυγχρονισμός –συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών».
      Από αυτά τα χρήματα ο κ. Κατσιφάρας δίνει τα 53.000.000 €, δηλαδή σχεδόν τα μισά για ένα έργο:
 α)-το οποίο είναι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης, β)-το οποίο επίσης ουσιαστικά ωφελεί ΚΥΡΙΩΣ την πόλη της Λευκάδας και την Fraport (καλύπτοντας ταυτόχρονα τις συμβατικές υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου Δημοσίου για την οδική σύνδεση των υπό παραχώρηση αεροδρομίων), 
γ) και το οποίο στερεί τα αντίστοιχα χρήματα από έργα που θα μπορούσαν να εστιάζουν περισσότερο στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας...........



Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν: 
α)-Γιατί στο έργο περιλαμβάνονται έργα κατασκευής αγωγού ύδρευσης στη Λευκάδα και γιατί τα πληρώνουμε εμείς; 
β)-Γιατί επελέγη το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές οδοποιίας πιο σημαντικές, όπως τo οδικό δίκτυο των παραλίων της Αιτωλοακαρνανίας, ορεινή Ναυπακτία, οδικό δίκτυο Τριχωνίδας- Θέρμο, η σύνδεση μεγάλων πόλεών μας με την Ιόνια Οδό και φυσικά η σύνδεση του Πλατυγιαλιού με την Ιόνιο Οδό; 
γ)-Γιατί επιδείξαμε τέτοιο ζήλο να χρηματοδοτήσουμε ένα έργο – πάγιο αίτημα των Λευκαδιτών; 
δ)-Γιατί επιδείξαμε τέτοια σπουδή για να χρηματοδοτήσουμε ένα έργο που είναι ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου, που μάλιστα η σχετική υπηρεσία του (ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων κατασκευής και συντήρησης συγκοινωνιακών υποδομών) είναι και ο δικαιούχος του έργου; 
ε)-Διαβουλεύθηκε με κανέναν τη συγκεκριμένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή; 
στ)-Δεν έπρεπε να έρθει το συγκεκριμένο θέμα σε περιφερειακό συμβούλιο με την συμμετοχή Δημάρχων και Βουλευτών της ΠΔΕ ή μήπως στα Περιφερειακά Συμβούλια πάμε μόνο για λιβάνισμα και για να εγκρίνουμε δαπάνες αλλαγής για τα ζαντολάστιχα των οχημάτων των υπηρεσιών ενώ τέτοιες πρωτοβουλίες μας ανακοινώνονται με δελτία τύπου; 
ζ)-Ένα έργο που ουσιαστικά εξυπηρετεί τρείς περιφέρειες ΔΕΝ είναι εθνικό; Δεν θα μπορούσε να συγχρηματοδοτηθεί τέλος-τέλος από τις τρείς Περιφέρειες που ωφελούνται; 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 
   Ο κ. Κατσιφάρας αγωνιωδώς επιδιώκει να επιδείξει απορροφησιμότητα στο ΠΕΠ για την «πουλήσει» πολιτικά ως επιτυχία. Ταυτόχρονα, βάζει πλάτη στην κυβέρνηση για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Και αυτό μπορεί να πει κανείς ότι είναι δικαίωμά του. 
    Δεν είναι όμως δικαίωμά του να στερεί από τους πολίτες της ΠΔΕ και δη της Αιτωλοακαρνανίας 53.000.000 €, από έργα μεταφορικών υποδομών για να κάνει πολιτικά χατίρια!!!! 
    Το χειρότερο όμως είναι ότι το έχει ξανακάνει. Επειδή λοιπόν κάποιοι ξεχνάνε, θα υπενθυμίσω: Πριν τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας καυχήθηκε για το έργο της ολοκλήρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, ένα έργο, το οποίο είχε ήδη υπαχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και δεν απαιτούνταν κανενός είδους χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, αφού ολόκληρο το απαιτούμενο ποσό των 44.000.000 Ευρώ θα χρηματοδοτείτο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
      Κι όμως, και τότε ο κ.Κατσιφάρας προτίμησε να αντλήσει από εκεί πόρους για το έργο αυτό, στερώντας τους από άλλα έργα υποδομών απαραίτητα για την Αιτωλοακαρνανία. Τότε έκανε χάρη στον τότε Πρωθυπουργό και «ομόσταυλό» του πολιτικά τον κ. Παπανδρέου, σήμερα κάνει χάρες στον Πρωθυπουργό και –ποιος ξέρει σε λίγο καιρό- κ.Τσίπρα.
Τι άλλο πρέπει να δει κανείς για να καταλάβει; 
       Μπορεί κανείς να συγχωρήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η στέρηση όμως πόρων ύψους 97.000.000 € από το ΕΣΠΑ σε μερικά μόλις χρόνια, για χάρη πολιτικών εξυπηρετήσεων, είναι κάτι που ΔΕΝ συγχωρείται!!!

Υ.Γ 1: Πριν σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για την αναγκαιότητα του έργου και για το γεγονός ότι το Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή ευθύνεται για δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο, θα πρέπει να τονισθεί ότι ΝΑΙ το έργο πρέπει να γίνει!!! Το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για βελτίωση ή ολοκλήρωση των οδικών δικτύων στην περιοχή τους, είναι δίκαιο. Όμως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί (γιατί δεν έχει την πολυτέλεια) να αναλαμβάνει υποχρεώσεις που δεν την βαρύνουν, την ίδια στιγμή που η κρατική εξουσία της μειώνει τους πόρους!!! Εξάλλου, ίδια ακριβώς είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια (4.700 χλμ Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου άθλιας κατάστασης) και οι ευθύνες για τις αδικοχαμένες ζωές έχουν ονοματεπώνυμο. Ποια είναι τα κριτήρια της συγκεκριμένης επιλογής όμως;

Υ.Γ 2: Είναι κακό πράγμα η σπέκουλα των διοικούντων πάνω στην ανάγκη των τοπικών κοινωνιών για επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους.

Υ.Γ 3: Κάτι μου λέει ότι η συζήτηση θα πάει στο ποια κυβέρνηση φταίει που δεν έχει γίνει το έργο έως τώρα κλπ. Κάποιοι ξεχνάνε ότι εδώ είμαστε αυτοδιοίκηση και αυτήν και ΜΟΝΟ υπηρετούμε. Είναι οι ίδιοι που ψάχνουν στηρίξεις ενόψει 2019…


12 σχόλια:

  1. Οι πολιτες της Βονιτσας του Ακτιου του Αγιου Νικολαου δεν ειναι πολιτες της Αιτωλοακαρνανίας??Ξέρετε οτι το κοματι αυτο έχει ίσως την μεγαλύτερη επικινδυνότητα δρομου σε ολη την Ελλάδα??Η νοοτροπία σας ποια ειναι να αγορασετε κατσίκα η να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα. Μην δυναμιτιζεται αλλο το κλίμα κυριε Φαρμακη σεβαστειτε τους νεκρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν καλός ΔΑΠΙΤΗΣ τα λες ωραία. Να υποθέσω ότι ο Κατσιφαρας θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς την αντιπολίτευση σου, λες τα ωραία σου κα στο τέλος το έργο να γίνει. Ο βουλευτής της Λευκάδας νομίζω ομογάλακτος σου είναι αλλά για την Αμβρακία οδό έχει κάνει και δυο επερωτήσεις άσχετα που δεν αφορά άμεσα την Λευκάδα. Θα ήθελες τα χρήματα να πανε στην σύνδεση Ιονίας Αγρινίου. Νέα χάραξη, νέα χρήματα να μοιράσετε.

    Προτειματε να δώσετε μια καλή εικόνα στα επιτελια της ΝΔ παρα να δείτε το καλο του τόπου μας. Εμείς εδώ στην Βόνιτσα έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τους όμορους νόμους να έχουν έργα κα εμείς ακόμα αλογοστρατες. Η Λευκάδα, η Πρέβεζα και εμείς έχουμε όλες τις δυνατότητες μέσω του τουρισμού να πάμε δέκα βήματα μπροστά. Επίσης η οικονομία δεν έχει τα όρια που εσείς επικαλείστε. Καθήστε λοιπόν να γίνεστε βλαχοδήμαρχος και κοτζαμπάσης και να ταζετε ξένα χρήματα σε καλούς σας φίλους. Κομματικούς ή όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Φαρμακη γιατι τετοια πρεμουρα,γιατι τοσον καιρο δε ζητουσατε να σας δωσουν και σας απο τα χρηματα της τοπικης αυτοδηκησης και τωρα πεσατε πανω σαν τους Αγρινιωτες, ε συγνωμη, σαν τους γυφτους.Αλλα ξεχασα Νεκταριε ειναι πολλοι οι ψηφοι στο Άγρινιο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλά λες αλλά δεν προτείνεις εναλλακτική και λύση για άλλον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο αναγκαίο όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων... και αν δεν σε συγκινούν τα τροχαία που έχουν γίνει τότε τι να σε συγκινήσει?
    Άσε το είδαμε το ενδιαφέρον όλων των τοπικών φορέων όλα αυτά τα χρόνια για το πιο υποβαθμισμένο τήμα του Νομού. Μόνο το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι σας ενδιαφέρουν, οι ψήφοι είναι και περισσότεροι εκεί...και στο κάτω κάτω αν είναι να γίνει ένα τέτοιο έργο τόσο αναγκαίο για μια περιοχή έστω και αν εξυπηρετούνται και άλλες γειτονικές περιοχές, ας γίνει και έτσι...ας στερηθεί και το Αγρίνιο με τα περίχωρά του έναν δρόμο παραπάνω για να φτιαχτεί ένας άλλος δρόμος, εξίσου αναγκαίος σε άλλη περιοχή του Νομού, γιατί εμείς εδώ δεν έχουμε κατουρήσει σε πηγάδι τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχώς έγινε αυτό και μάθατε και εσείς που δεν σας άρεσε η έγκριση του έργου για το που πέφτει το Άκτιο και η Βόνιτσα.... λες και το Αγρίνιο είναι το κέντρο του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Koitakste ta dika sas provlimata kai min koitate ton dimo aktiou vonitsas.To ergo prepei na ginei kai tha ginei.Mpravo ston kirio Katsifara kai ston kirio apostolaki.Min isaste ziliarides ekei sto Agrinio.Doulepste epitelous kai esis gia na deite erga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Φαρμακη, μη σταζεται το φαρμακι σας αδικα. Αν περιμεναμε απο την κεντρικη κυβερνηση οπως λετε, δε θα γινοταν τιποτε σε τουτο τον τοπο. Ασχοληθειται με αλλα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συνηθίζω να απαντάω σε ανώνυμα σχόλια, όμως διαισθάνομαι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Η δημόσια ζωή και ο δημόσιος λόγος για μένα δεν είναι αρένα, ούτως ώστε να αφήνω τον εαυτό μου έρμαιο των ανώνυμων ηλεκτρονικών «σαρκοφάγων» που πίσω από ένα πληκτρολόγιο παραπληροφορούν, προσβάλουν και ασχημονούν. Σε αντίθεση με ό,τι έχουν ίσως συνηθίσει, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε λογάριασα ποτέ το πολιτικό κόστος για να εκφέρω άποψη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είχα εκφράσει και την άποψη για το Νοσοκομείο Αγρινίου (Αγρινιώτης ων) , ότι δηλαδή κακώς χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, ενώ ήταν έργο του κράτους. Είναι φανερό ότι το κριτήριο του πού είναι οι ψήφοι –όπως λέει πιο πάνω ένας «φίλος»- μάλλον δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Είναι ίσως πέρα από όσο φτάνει ο νους κάποιων αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς είναι έτσι. Στους υπόλοιπους «φίλους» που εξαπολύουν κατηγορίες έχω να επισημάνω τα εξής :
    Από την αρχή της ενασχόλησής μου με την Περιφέρεια, φρόντισα από αίσθηση υπευθυνότητας να γνωρίσω και πληροφορηθώ για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες κάθε σπιθαμής της Αιτωλοακαρνανίας. Στο μέτρο του δυνατού –καθότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ζω από τη δουλειά μου και μόνο- ενημερώθηκα για τα προβλήματα του Νομού και από το μετερίζι μου αγωνίστηκα για την επίλυσή τους. Στο δημόσιο λόγο μου απευθύνομαι στον πολίτη με ειλικρίνεια και χωρίς να τον θεωρώ κάτι λιγότερο από αυτό που είναι, δηλαδή ο εντολέας κάθε αιρετού. Με αυτό το σκεπτικό και αυτές τις αρχές αγωνίστηκα έως σήμερα και θα αγωνίζομαι έως το τέλος της θητείας μου για το συμφέρον των Αιτωλοακαρνάνων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όλων των Αιτωλοακαρνάνων!
    Για τα θέματα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας οι παρεμβάσεις ήταν ουκ ολίγες σε επίπεδο περιφέρειας. Η στόχευση ήταν πάντα προς την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, την αύξηση του τουριστικού προϊόντος (συμμετοχή και προτάσεις στο σχέδιο για το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας από τον ΣΕΤΕ, όπου τέθηκε το θέμα της ονομασίας του Αεροδρομίου του Ακτίου , δηλαδή η μη παραπομπή του στην Πρέβεζα), την ολοκλήρωση έργων υποδομής (Άκτιο-Αμβρακία, παραλιακό μέτωπο κλπ), την ορθή χωροθέτηση – χωροταξία (τουρισμός + ιχθυοκαλλιέργεια ΔΕΝ πάνε μαζί συνήθως), την αναβάθμιση και εκμετάλλευση του Αεροδρομίου του Ακτίου. Κάθε δύσπιστος, μπορεί να αναζητήσει τις εν λόγω παρεμβάσεις στο διαδίκτυο αφού ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Εκ τυχαίας σταχυολογήσεως παραθέτω από προηγούμενες παρεμβάσεις μου : https://ouranos.gr/2015/05/21/%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86/,
    http://www.mylefkada.gr/alles-eidiseis/katathesi-eperotisis-tou-nektariou-farmaki-gia-tis-exelixis-sto-ergo-aktio-amvrakia-100035/
    https://www.acheloostv.gr/news/2016/10/14/%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9F-%CE%91%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99/
    http://www.prismaradio.gr/nektarios-farmakis-ston-prisma-916-prepi-oli-i-foris-na-piesoun-na-oloklirothi-o-odikos-axonas-aktio-amvrakia-pou-karkinovati/
    http://www.neoi-kairoi.gr/%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9/
    Είναι φανερό, από όλα τα παραπάνω ότι η λάσπη και οι ύβρεις δεν βοηθούν κανέναν, παρά μόνο το ψέμα και τον ψεύτη. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αντιλαμβάνονται και μπορούν να σταθμίσουν το σοβαρό δημόσιο λόγο και να τον ξεχωρίσουν από τον λαϊκισμό και τη λασπολογία. Μια παραίνεση στους ανώνυμους «φίλους» που σχολιάζουν για το τέλος : Μην αφήνετε την εύκολη λάσπη να θολώσει την ευκρίνεια των επιχειρημάτων. Μην μπαίνετε σε διχαστικές και λαϊκίστικες λογικές. Μας ενώνει ο τόπος μας. Μην αφήσετε να μας χωρίσουν πολιτικά παιχνίδια άλλων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο ειναι να συνηθισετε να απαντατε κ. Φαρμακη και να σας αρεσει η αντιπαραθεση επιχειρηματων, γιατι οταν στελνετε δελτιο τυπου σε τοπικα ενημερωτικα blogs, σαν αυτο εδω, που ξερετε οτι υπαρχει η δυνατοτητα σχολιασμου απο τους αναγνωστες, εστω και ανωνυμα, να ειστε ετοιμος για κριτικη των οσων λετε, εστω κ ανωνυμα, εκτος αν δεν σας αρεσει η κριτικη. Ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφρασει τη γνωμη του. Υπερανω κριτικης δεν ειναι κανεις. Ναι, ακριβως οπως το λετε, οι ποκιτες του Δημου Ακτιου Βονιτσας αντιλαμβανονται και μπορουν να σταθμισουν το σοβαρο δημοσιο λογο και να ξεχωρισουν το λαικισμο απο τη λασπολογια. Για το λογο ακριβως ολοι σχεδον αντεδρασαν στις δηλωσεις του δημαρχου Αγρινιου, ο οποιος οντας αρκετα χιλιομετρα μακρυα εξεφρασε δημοσια θεση, καλωντας τα τοπικα ΜΜΕ και με αυστηρο κ θιγμενο υφος, ουσιαστικα το μηνυμα που περασε ηταν, κακως τα χρηματα δοθηκαν για την βελτιωση του οδικου δικτυου απο την Περιφερεια. Ολοι καταλαβαμε, διορθωστε με αν κανω λαθος, οτι τα χρηματα θα ηταν καλυτερο να δοθουν για εργα στο Αγρινιο κ περιξ. Ελεος με το Αγρινιο, δεν ειναι το κεντρο του κοσμου. Αν ο κυριος Δημαρχος θελει και εσεις ακομη, παρτε το αυτοκινητο σας και οδηγηστε στο οδικο δικτυο το οποιο προκειται να αναμορφωθει με αυτα τα χρηματα και καντε μια ερωτηση στο τοπικη Αστυνομια για τον αριθμο των τροχαιων ατυχηματων που εχουν καταγραφει, θανατηφορα και μη. Ο αριθμος υα σας πεισει οτι δεν θα επρεπε να κανουμε τοσο μεγαλο ντορο για ενα τοσο σοβαρο θεμα το οποιο μονο θωφεκη μπορει να αποφερει σε ενα απο τα πιο απομακρυσμενα μεν, πιο ομορφα, γραφικα και τουριστικα μερη του Νομου μας δε, μερη οπως η Βονιτσα, η Παλαιρος κτλ. Οπως το ειπατε, μας ενωνει ο τοπος, μην αφηνουμε μικροπολιτικα παιχνιδια να μας χωριζουν.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ κ. Φαρμάκη, μια και προσπαθείς καθυστερημένα να δικαιολογήσεις την αδικαιολόγητη ενέργεια του Δημάρχου Αγρινίου, τουλάχιστον ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί από την ενέργειά του θα έπρεπε να σε προβληματίσει. Νομίζω ότι ο Δημαρχος Αγρινίου δεν χρειάζεται αυτόκλητους δικηγόρους εξ ιδεολογίας. Εκθέτεις και το χώρο που σε στηρίζει και σε επέλεξε.
    Όσο για το ποιός πραγματικά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να λέει άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, είναι προφανές. Αφήστε κατά μέρος τους αριθμούς, δεν δημιουργούν πολιτική. Αλλού είναι η ουσία, στο ατόπημα του κ. δημάρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή". ~André Gide, Γάλλος συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ειναι απαντηση δηλαδη τωρα; πειτε οτι δεν ξερω τι να απαντησω γι'αυτο ας πεταξω ενα σοφισμα ετσι για να κλεινει η κουβεντα. Δεν ειναι σωστο να συνεχιζετε την "επιχειρηματολογια" μιας και μονο απο τις αντιδρασεις στην "γκαφα" του δημαρχου Αγρινιου, θα επρεπε να κρατατε αποστασεις και οχι να τον υπερασπιζεστε. Κλεινω παραθετωντας την τελευταια φραση απο την προηγουμενη απαντηση σας " μας ενωνει ο τοπος, μην αφηνουμε μικροπολιτικα παιχνιδια να μας χωριζουν". Προσθετω μονο την λεξη "ΠΡΕΠΕΙ" στην αρχη της φρασης. Δεν σας προβληματιζει που τοσοι αλλοι βουλευτες η πολιτευτες δεν βγηκαν να υπερασπιστουν τον Δημαρχο σας; Για ξανασκεφτειτε το και κυριως οπως αναφερθηκε παραπανω παρτε το αμαξακι σας, μια απο τις επομενες καλοκαιρινες μερες και πηγαινετε μια βολτα προς την Λευκαδα μεσω Βονιτσας και μετα καντε και μια γυρα ως το Ακτιο. Ετσι για να περναει η ωρα, μετρηστε και τα εικονοστασια που ειναι τοποθετημενα κατα μηκος της διαδρομης. Κατι θα καταλαβετε. Καλο σας απογευμα

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο