Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Επιτροπή αγώνα των Κτηνοτρόφων της Λεπενούς: Ανεπιθύμητοι Κατσιφάρας και Σταρακά στη Λεπενού



“Τους τελευταίους μήνες, 200 και πλέον παραγωγοί έχουμε γίνει θεατές σε ένα έργο χωρίς προηγούμενο που στόχο έχει την ηθική αλλά ιδίως την οικονομική μας εξόντωση!”, υποστηρίζει ομάδα κτηνοτρόφων από τη Λεπενού, που συνέστησε “Επιτροπή Αγώνα”, και καταφέρεται κατά υπηρεσιών της Περιφέρειας, αναφορικά με τα αποτέλεσμα των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ  με τα βοοειδή στην περιοχή. Να θυμίσουμε πως οι έλεγχοι στην Λεπενού, προκάλεσαν πανελλαδικά σάλο, μιας και προέκυψαν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων ζώων και αυτών που τελικά  βρέθηκαν από τους ελεγκτές


Αναλυτικά η καταγγελία των κτηνοτρόφων; “Στις αρχές Ιανουαρίου και μέσα σε ακραίες καιρικές συνθήκες κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά απο καταγγελία ήρθαν στο χωριό μας τη Λεπενού και διεξήγαγαν καταδρομικού τύπου ελέγχους. Φυσικά δεχθήκαμε τους ελέγχους και περιμέναμε το αποτέλεσμα αυτών. Εδώ και μερικές ημέρες καταφθάνουν τα πρακτικά των έλεγχων τα οποία κατακρεουργούν ψευδώς τις κτηνοτροφικές μας εκμεταλλεύσεις . Στο διάστημα αυτό και όσο ασκούμε τα ένδικα μέσα (ενστάσεις κ.λ.π) ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας παρεμβαίνει και εξαφανίζει τα μητρώα με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό. 
Με την υπ. Αριθμ πρωτ. 115002/632 έγγραφη αναφορά μας ενημερώσαμε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά για τα τεκταινόμενα για να εισπράξουμε μια αδιάφορη απάντηση από πλευρά της την οποία και σας καταθέτουμε!
 Όπως ήταν αναμενόμενο ο Διευθυντής της υπηρεσίας σε πλήρη ταύτιση με την κ. Σταρακά εκτελούν “συμβόλαιο θανάτου” με  εντολές απο τον κ. Κατσιφαρά για να μειωθεί το ζωικό κεφάλαιο στη Λεπενού και γενικότερα στο νομό .
 Ζητούμε την παραίτηση του Διευθυντή της ΔΑΟΚ διότι μεταξύ άλλων:
1. Προδικάζει με τις ενέργειες του το αποτέλεσμα της ένστασης και μας καταδικάσει
2. Ακόμη και αν τα ζώα να είχαν απωλέσει τα ενώτια υπάρχει νόμιμη διαδικασία αντικατάστασης των ενωτίων. Πουθενά στον κόσμο εάν χάνεται το ενώτιο από το ζώο δεν το εξαφανίζουμε!!!
 Για τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες του Διευθυντή  εις βάρος των παραγωγών της Λεπενούς που γίνονται με την ανοχή και την συνεργασία ίσως της κ. Σταρακά θα υπάρξει δυναμική απάντηση των κτηνοτρόφων και φυσικά νομικές συνέπειες. 
Όσο η κ. Σταρακά και ο κ. Κατσιφάρας αδιαφορούν στις καταγγελίες μας και αφήνουν  τον Διευθυντή να εκτελεί απερίσπαστος τα καθήκοντα του (εως ότου διαλευκανθεί έστω η υπόθεση) είναι ανεπιθύμητοι στη Λεπενού! 
Σας γνωστοποιούμε πιο κάτω την τελευταία απάντηση μας στην Αντιπεριφερειάρχη:
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι το υπ. Αριθμ. 119273/13255 έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, με ημερομηνία 9/5/2017, το οποίο και μας κοινοποιήθηκε ως απάντηση σχετικής αναφοράς μας (αριθμ. Πρωτ. 115002/632), είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε ως απαράδεκτο κ. Σταρακά.
Ως επιτροπή κατοίκων απευθυνθήκαμε στην αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και όχι σε έναν υπηρεσιακό παράγοντα και μάλιστα σε εκείνων που στην ίδια την αναφορά μας καταγγέλλουμε ως βασικό υπαίτιο μιας κατάστασης, αν μη τι άλλο, νοσηρής.
Αντί των δικών σας απόψεων και αντί της ενημέρωσης για τις ενέργειές σας για τα όσα σοβαρά και πολύ συγκεκριμένα σας καταγγείλαμε για το πώς ενήργησε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας που εσείς εποπτεύεται, μας στείλατε ένα χαρτί, απλώς και μόνο για να βγείτε από την υποχρέωση. Και λυπούμαστε πολύ για αυτό.
Σας πληροφορούμε ότι έχουμε γνώση των δικαιωμάτων μας και δεν υπήρχε λόγος να κοπιάσετε για να μας υποδείξετε ότι μπορούμε να υποβάλουμε ένσταση. Όμως ακόμη και σε αυτό, το μοναδικό σημείο που περιέχει η απάντησή σας, προσποιήστε ότι δεν καταλαβαίνεται. Πιθανόν να μην μπήκατε καν στη διαδικασία να διαβάσετε το κείμενο της αναφοράς μας. Διότι αν το είχατε κάνει, θα γνωρίζατε ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας σας φρόντισε, ουσιαστικά, να μας στερήσει και αυτό το δικαίωμα. Τι νόημα έχει αλήθεια η όποια ένσταση, μετά από μια σειρά αυθαιρεσίες επί της ΚΒΔ, που μοναδική στόχευση είχαν να εγκλωβίσουν τους κτηνοτρόφους και να μεθοδεύσουν το αποτέλεσμα των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ;
Σας αποστέλλουμε, λοιπόν, εκ νέου την αρχική μας αναφορά και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μας δώσετε απαντήσεις στα οχτώ επιμέρους σημεία, εφόσον, φυσικά, υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά.
Πρωτίστως, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε το αν και κατά πόσο είχατε ενημέρωση για τα έργα και τις ημέρες του διευθυντή της υπηρεσίας σας, για το αν ενεργούσε αυτοβούλως ή κατόπιν εντολών σας, για το αν συμφωνείτε και εγκρίνετε τις πρακτικές του ή για το σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ως η πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνη για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας και της αδικίας σε βάρος μας.”

9 σχόλια:

  1. Ανεπιθυμητοι γιατι ;; επειδη κανουν την δουλεια τους σωστα ;; Καποιοι δηλωνουν ψεματα για να να παρουν αυξημενη επιδοτηση με αποτελεσμα να εχουν απωλεια εισοδηματος οι πραγματικοι κτηνοτροφοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΡΕ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥΣΧΑΡΙΑ ΣΑΣ,ΔΗΛΟΝΕΤΕ 100.ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 3,,ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ,ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝΟΥ,ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,ΠΛΑΓΙΑ,ΘΥΡΙΟ,ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΡΕ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥΣΧΑΡΙΑ ΣΑΣ,ΔΗΛΟΝΕΤΕ 100.ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 3,,ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ,ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝΟΥ,ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,ΠΛΑΓΙΑ,ΘΥΡΙΟ,ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΡΕ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥΣΧΑΡΙΑ ΣΑΣ,ΔΗΛΟΝΕΤΕ 100.ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 3,,ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ,ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝΟΥ,ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,ΠΛΑΓΙΑ,ΘΥΡΙΟ,ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι παράγουν για να επιδοτούνται μπορεί να μου πει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι παράγουν για να επιδοτούνται μπορεί να μου πει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα τους κανανε μπραβο εστω κ αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ.Κατσιφαρα και κ.Σταρακα μη μασατε με τις απειλες τους, βαλτε φρενο στους μπαταξηδες και επιτηδειους που καρπωνονται μεγαλες επιδοτησεις που στην πραγματικοτητα εχουν μικρο αριθμο ζωων !! Για να μην ασθανονται κοροιδα αυτη που κανουν αληθινες δηλωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευγε στους αρχοντες που δε νοιαζονται μονο για την καρεκλα τους κανουν αγωνα να σταματησουν αυτο το καρκινωμα που μερικοι εισπραττουν χρημα με 'ΜΑΙΜΟΥ' χαρτια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο