Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για την έγκριση της χρηματοδότησης των δρόμων Ακτιο – Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα – Λευκάδα: Αχός βαρύς ακούγεται…

       Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ" και Μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με επικεφαλής τον κ. ΕΥΘΥΜΙΟ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ σχετικά με την χρηματοδότηση των δρόμων Ακτιο – Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα – Λευκάδα από το ΠΕΠ δυτικής Ελλάδος, αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Πολύς αχός ακούγεται τις τελευταίες μέρες στον Νομό μας, σχετικά με την ένταξη του «Έργου σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός άξονας» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας.
     Θέλουμε να θυμίσουμε ότι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έγινε το 2014 (3 χρόνια πριν) και περιλαμβάνεται στο «Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών» (ΣΠΕΜ), το οποίο τότε εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη προοπτική του ΕΣΠΑ 2014-2020.
       Συγκεκριμένα, στην σελίδα 12 του Παραρτήματος Γ του ΣΠΕΜ αναφέρεται το συγκεκριμένο έργο με αριθμό 174 και προϋπολογισμό 38.000.000 ευρώ.
     Η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Λευκάδα θεωρήθηκε πολύ σωστά έργο εθνικής σημασίας από την τότε κυβέρνηση. Ο σημαντικός τουριστικός προορισμός της Λευκάδας απαιτεί εκσυγχρονισμό των οδικών δικτύων και σύνδεση με την Ιόνια Οδό.
      Η σύνδεση αυτή θα γίνει μέσα από την περιοχή του Δήμου μας με τους κόμβους Βόνιτσας και Ακτίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ασφαλή πρόσβαση και των δημοτών μας στην Λευκάδα. Ο σημερινός δρόμος-καρμανιόλα θα αντικατασταθεί από Εθνική Οδό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, αν αναλογιστούμε τις σχεδόν καθημερινές δραστηριότητες μας στην Λευκάδα (ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κλπ.), πέρα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που μας συνδέουν με το νησί........



      Επιπλέον, το έργο αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση στη περιοχή μας και θα συντελέσει στην τοπική ανάπτυξη, μέσα από την προσέγγιση των επισκεπτών της Λευκάδας και τις ανάγκες που πάντα δημιουργεί και εξυπηρετεί η διάνοιξη ενός αυτοκινητόδρομου.
      Το ζήτημα της χρηματοδότησης, για το οποίο γίνεται ο μεγαλύτερος θόρυβος, είναι εντελώς τεχνικό θέμα. Η κυβερνητική απόφαση, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η εκτέλεση του «Έργου σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός άξονας». Η χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας γίνεται με βάση αυτή την απόφαση και έγκριση. Αν το έργο αυτό δεν είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ, το ΠΕΠ θα ήταν μειωμένο κατά το ποσό του προϋπολογισμού του έργου (38.000.000 ευρώ λιγότερα). Οι εγκρίσεις των ΠΕΠ και των χρηματοδοτήσεων γίνονται με βάση τα εγκεκριμένα έργα… δεν είναι χρήματα στη διάθεση της Περιφέρειας, εν λευκώ…
      Συνοψίζοντας, το «Έργο σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός άξονας» έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από τον Νοέμβριο του 2014, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και με βάση την έγκριση αυτή προβλέφθηκε ο προϋπολογισμός στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που όλο το έργο θα εκτελεσθεί στο έδαφος του Δήμου μας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

-Οι διαμαρτυρίες για τις ανάγκες του Νομού μας, που δήθεν θυσιάζονται στο βωμό αυτού του έργου, από φορείς και άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα παραπάνω αυτονόητα εξυπηρετούν σκοπούς άσχετους με την ανάπτυξη του Νομού μας.

-Όσο για τους πανηγυρισμούς του νυν Δημάρχου, 3 χρόνια μετά την ένταξη του συγκεκριμένου έργου(!), εγγράφονται και αυτοί στην αγωνία του να παρουσιάσει έργο, προφανώς σίγουρος ότι ο δημότες έχουν πάθει αμνησία… Το ίδιο δεν κάνει και με τα δημοπρατημένα από το 2013 κα 2014 δημοτικά έργα;

Βόνιτσα 24/5/2017
ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ"

16 σχόλια:

  1. Τα πουλάκια εμφανίστηκαν,τόσο καιρό που κρυβόζασταν,τώρα γιατί αυτή η ανακοίνωση ,ποιός ο σκοπός της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδηση πρώτου μεγέθους. Ο Φερεντίνος ξύπνησε.!!!!! Βρε που είστε τόσο καιρό; Η λαίλαπα των Αποστολάκηδων κατέστρεψαν το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και καλά ο Δήμαχος Ακτίου - Βόνιτσας, γνωστός για τις στο περίπου και άϊντε τοποθετήσεις και δηλώσεις του!
    Ό τι πετάει και ότι κολυμπάει!
    Ο έτερος Καπαδόκης, Δήμαρχος Αγρινίου; τόσο άσχετος ή τόσο λαϊκιστής;
    Αυτοί οι αυτοδιοικητικοί τέλος πάντων! τι φυντάνια είναι!
    Τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς, αν τεθεί χρονικό όριο στη πολύτιμη προσφορά τους;
    Εδώ οι Πρόεδροι Δημοκρατίας (ΗΠΑ, Ελλάδας, Ρωσίας και αλλού) έχουν όριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Καρναβάς24 Μαΐου 2017 στις 11:50 π.μ.

    Κύριε Φερεντίνο, δεν έχω καμμια αιτία να αμφισβητήσω τις εξηγήσεις σας...κάθε άλλο ,τις κρίνω κατατοπιστηκότατες ώς πρός το γιατί το έργο το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια !! Γιατί όμως το εκτελεί το Υπουργείο ? Δέν έχει τις τεχνικές γνώσεις η Περιφέρεια ...Επόμενη απορία που πηγάζει μέσα απ τις εξηγήσεις σας. Την μελέτη του έργου την έχει ολοκληρώσει το Υπουργείο τουλάχιστον πρίν τρία χρόνια _ βάσει της οποίας προφανώς έβγαλε το κοστολόγιο των 38 εκατ. Τί άλλαξε και η Περιφέρεια δαπανεί 53 εκατ ? για το ίδιο έργο της μελέτης ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έργο του Σολδατου και αυτό η μου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνδεσή του Ακτίου και της Αμβρακίας οδού με την Λευκάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι έργο του δήμου. Δεν ξέρω αν είναι εργό της περιφέρειας. Δεν είμαι στα μέσα και στα έξω να το ξέρω. Ξέρω όμως ότι οι δρόμοι της περιοχής είναι στο μαύρο το χάλι και οφείλει ο δήμος και η περιφερεια με παρεμβάσεις να αναδεικνύει τα προβλήματα. Η σύνδεση του πιο τουριστικού νησιού με συγχρονό αυτοκινητόδρομο και το αεροδρόμιο είναι εκ του ουκ άνευ.

    Όσο για τον πατέρα του έργου, ξέρουμε όλοι ποιοι μας αφήσαν με δρόμους το 1960 και του 1970. Τους πατέρες αυτούς τους ξέρουμε. Βουλευτές, δημάρχοι, νομάρχοι και φυσικά τα κομματα τους που εκεί δειχνανε ζήλο και αναφορά.

    Ας μην κοκορεύονται για ένα έργο που δεν τους ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι και κάποιοι δεν δέχονται την αλήθεια δυστυχώς για αυτούς αυτή είναι. Τα γεγονότα δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κάνεις. Όσο και να το θέλουν οι δήμαρχοι Αποστολάκης και Παπαναστασίου.Κάποιοι θέλανε το καλό του Δήμου και της περιοχής και κάποιοι άλλοι να εκμεταλευτουν αυτό μόνο και μόνο για ψήφους. Αυτή είναι η διάφορα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε ημέρα καθίσταται πασιφανές εις τους πάντες. Προηγούμενοι και τωρινοί Άρχοντες απέτυχαν στο να πάνε τη περιοχή μπροστά. Η κοινωνία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Οι επαγγελματίες της πολιτικής δεν θα παραδοθούν εύκολα. Σήμερα ο Φερεντίνος μας λέει ότι είναι απαραίτητοι οι δρόμοι. Το αυτονόητο δηλαδή. Το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια αφήνει ανενόχλητο τον Αποστολάκη να ολοκληρώνει τη καταστροφή του Δήμου που άρχισε επί ημερών Σολδάτου- Φερεντίνου οι δημότες το κρίνουν κάθε ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τριαντακωνσταντής ζητάει να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στο Δήμο. Τι απαντάτε; Δέχεστε ή δεν υπάρχει λόγος να γίνει; Πάρτε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλως τον κι ας αργησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΤΟΗΤΕ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΩΔΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΌ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΣΤΆΣΗ ΤΟΎΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε παπαγαλάκια σας τα χώνει ο φερεντίνος και έχει δίκιο. όταν φωνάζει την αλήθεια σας πονάει και χτυπάτε κάτω από την μέση αλλά έτσι ξέρετε να παίζετε ο τριαντακωνσταντής λέει την αλήθεια και σας πονάει τώρα θα σας γλεντάει και ο φερεντίνος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o ferentinos einai enas politikos adras me anastima kai logo svsto kai akeraio. otan prepei milaei kai otan tha erthei h wra tha milhsei gia ola. ypomonh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτυχώς που υπήρξε αχός και σας χάλασε τον ύπνο. Αλλά φίλοι μου, ποιοι είναι που διαμαρτύρονται ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑ ; ή ανήκουν στο χώρο σας ; Πιπέρι στο στόμα. Όσον αφορά για το σημερινό δήμαρχο, εσεις επί δημαρχίας σας ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΞΕ-ΧΑΣΕΤΕ ώριμα και ενταγμένα έργα παρά τις φωνές που ακούγονταν από όσους γνώριζαν. Ή μήπως ξεχάσατε τη επέκταση του δικτύου ύδρευσης και του βιολογικού Βόνιτσας, (έργα δικά σας;) , χωρίς να ακουστεί κουβέντα από τον Αποστολάκη. Δεν ξέρω εσεις τι τρώτε αλλά εμείς δεν τρώμε σανό .
    ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ! Μη βιά-ζεστε λοιπόν για αναγνώριση Παρακαλώ να δημοσιευτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν το έργο εντάχθηκε το 2013-2014 , ξέρετε τι προηγήθηκε μέχρι την ένταξή του ; ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΤΡΕΧΕ για να γινουν κόμβοι στο δήμο του και ποιοί Δήμαρχοι κοιμόντουσαν όταν σχεδιάζονταν το έργο ; Να η απόδειξη όσων προσπαθείτε να καπηλευτείτε. Αποτέλεσμα , η Κατούνα και η Πάλαιρος να μην έχουν . Άδικα λοιπόν μας το παρουσιάζεται για "έργο σας' , γιατί προηγήθηκαν πολλά πριν την ένταξή του. Δείχνει για μια φορά ακόμα τον χαρακτήρα κάποιοων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο