Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Με ευλάβεια γιορτάστηκε ο Άγιος Εφραίμ στην Παπαδάτου Ξηρομέρου





       Με θρησκευτική κατάνυξη στην Παπαδάτου Ξηρομέρου, μέσα σε ένα καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπίο, γιορτάστηκε η εορτή  του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού.
      Στο πανέμορφο εκκλησάκι που κτίστηκε από τον Κώστα Σάββα και τη σύζυγό του Παρασκευή Δημητρουλή, έφθασαν δεκάδες πιστών από όλο το Ξηρόμερο και πέρα από αυτό, για να τιμήσουν τον Αγιο Εφραίμ, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτόν...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.......



      Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο λειτούργησαν ο Αρχιερατικός επίτροπος Αστακού π. Δημήτριος Τέγας, ο εφημέριος Παπαδάτου π. Εφραίμ Μπισμπίκης, ο π. Γεώργιος Φλώρος και ο π. Νικόδημος Ζαβογιάννης. 
    Την ημέρα της εορτής το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

     Ο Άγιος Ιερομάρτυς Εφραίμ είναι από τους μεγαλύτερους Άγιους της Εκκλησίας μας. Εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών επικαλούνται το όνομά του και δέχονται τα δώρα των θαυματουργιών του.
   Ευχόμαστε σε όλους, ο Άγιος Εφραίμ να είναι βοηθός και προστάτης και να συγχαρούμε τον Κώστα Σάββα και τη σύζυγό του Παρασκευή Δημητρουλή για το πανέμορφο Εκκλησάκι το οποίο έφτιαξαν. 

Και του χρόνου…



























































































2 σχόλια:

  1. Μπραβο στο κ Σαββα μακαρι ολους να μας αξιωνε ο θεος να εχουμε απο ενα εκκλησακι σπιτι μας , την ωρα μαλιστα που αρχιζουν να υψωνονται τζαμια στην ελλαδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος Κοντός9 Μαΐου 2017 στις 2:44 π.μ.

    Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια πολλά και Ευλογημένα! Ο Άγιος Εφραίμ να πρεσβεύει στον Τριαδικό Θεό για την σωτηρία όλων μας. Εύχομαι να μιμηθούμε την ζωή του, τις αρετές του και φυσικά να τον μιμηθούμε και στην αγιότητα. Γιατί όσο και αν ακούγεται περίεργο(ειδικά στην εποχή μας) αυτός είναι ο σκοπός του ανθρώπου, να φτάσει στην αγιότητα. Γι αυτό υπάρχουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας για να μας το θυμίζουν γιατί το ξεχνούμε δυστυχώς. Συγχαρητήρια και για το εκπληκτικό εξωκλήσι που κοσμεί την ενορία της Παπαδάτου αλλά και ολο το Ξηρόμερο. Είναι ένα πραγματικό στολίδι. Και του Χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο