Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Προθεσμία ενός μήνα για την επιλογή κατεύθυνσης στη Γ’ Λυκείου

Μέχρι 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά, το υπουργείο Παιδείας περιορίζει την ευελιξία επιλογής κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, πολλοί εκ των οποίων θα είναι υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων.

 Αλλαγή υπάρχει και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, καθώς για πρώτη φορά η δήλωση μαθημάτων της επόμενης χρονιάς θα γίνει ηλεκτρονικά. Η ψηφιακή αίτηση προοριζόταν να γίνει και για τους μαθητές του γενικού Λυκείου, όμως το υπουργείο δεν πρόλαβε τα χρονοδιαγράμματα.
Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου θα πρέπει φέτος να έχουν υποβάλει μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων τους (εντός Ιουνίου) τις αιτήσεις με τις επιλογές της Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού της επόμενης χρονιάς. Μέχρι πρότινος, δινόταν η ευκαιρία στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέσα στον Σεπτέμβρη, να αλλάξουν κατεύθυνση εφόσον το επιθυμούσαν. Το υπουργείο Παιδείας φέτος επιχειρεί να «κόψει» αυτή τη δυνατότητα, ώστε να είναι γνωστά όλα τα τμήματα μαθητών που θα δημιουργηθούν την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018) ήδη από τον Ιούνιο.
Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου θα υποβάλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά τη δήλωση επιλογής για τον τομέα ή την ειδικότητα που θέλουν να παρακολουθήσουν. Θα υπάρξει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα καταθέτουν τα στοιχεία τους οι μαθητές με πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα αιτήσεων, καθώς η προθεσμία είναι από τις 19 έως και τις 23 Ιουνίου.
Οι απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2016-2017, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη ΕΠΑΛ για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑΛ, δύνανται να εγγραφούν και από 1η έως 11η Σεπτεμβρίου 2017 στα υπάρχοντα τμήματα.
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο