Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες: Ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και γονείς

Οι μαθητές ήταν από το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόφυτου και είναι ελαφρά τραυματισμένοι, λέει στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης – Πήγαιναν εκδρομή – Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στην επαρχιακή οδό Κρηνίδας – Αγγίστας Σερρών, νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, το όχημα ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.
Όπως μετέδωσε ο Σκάι, οι μαθητές, που είχαν ξεκινήσει ή επέστρεφαν από εκδρομή, πιθανόν στο Σπήλαιο Αλιστράτης, μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Δράμας. Σύμφωνα με τον Αντ1, στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς.
Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους επιβάτες του λεωφορείου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο