Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Πυρά από την ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για ασυδοσία και κακοδιαχείριση στο Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 

       Επειδή υπάρχει έντονη επιθυμία και συνάμα προσπάθεια διάσπασης της ομαλής συνέχειας της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία φυσικά και δεν διαταράσσει τους κόλπους της, θα πρέπει να μνημονεύσω επιγραμματικά ότι είμαστε η μοναδική παράταξη που με ιδία οικονομικά μέσα (τα οποία προέρχονται καθαρά από την Πρόεδρο της) προσπαθούμε να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία και κακοδιαχείριση του τόπου από  το νυν Δήμαρχο και την παράταξη του. 
         Θυμίζω ότι ο Προϋπολογισμός που για μια ακόμη φορά κατακερματίζεται και κατασπαταλάται είναι μη σύννομος. Εγκρίθηκε με πολιτικές πλάτες εις υγείαν μερικών καλοθελητών. 
        Έτσι οι ακέραιες ενέργειες μας πέτυχαν, στο μέτρο του δυνατού, το στόχο τους αφού με την πρώτη ένσταση την οποία υποβάλλαμε επιτύχαμε να επιστραφεί ο ανακριβής προϋπολογισμός και να διορθωθεί από δάνειο ανύπαρκτο και από εξόφθαλμα και δήθεν ισοσκελισμένα έξοδα και έσοδα........



      Παρά βέβαια την υποβολή δεύτερης  προσφυγής επί του διορθωμένου πλέον, αλλά για μια ακόμη φορά, μη σύννομου προϋπολογισμού και την αποστολή εξωδίκου δηλώσεως στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να τηρηθεί ο νόμος, η διοίκηση κώφευσε, σε συνεννόηση και με εντελώς προσχηματικούς λόγους  απέρριψε την προσφυγή με μη νόμιμη αιτιολογία. 
       Για το λόγο αυτό ζητήσαμε με εισαγγελική παραγγελία αντίγραφα του φακέλου ώστε να ελέγξουμε, για μια ακόμη φορά τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην απαράδεκτη απόφαση έγκρισης ενός προϋπολογισμού φαντάσματος. Από τον έλεγχο που πράττουμε, τα αποτελέσματα του θα δοθούν στην δημοσιότητα, προέκυψαν  τέτοια στοιχεία που επιτέλους οι δημότες μας θα καταλάβουν με τι έμπλεξαν (αν και ήδη το έχουν αντιληφθεί).
      Φυσικά τα στοιχεία ήδη στάλθηκαν και θα εισαχθούν στη Βουλή με σχετική επερώτηση. 
      Η πολιτική ασυδοσία και η παραπολιτική δεν σταματά φυσικά στον Προϋπολογισμό, αγγίζει και τον ισολογισμό 2013 όπου επί άλλης σχετικής προσφυγής αφέθηκε και πέρασε άπρακτη η προθεσμία εξέτασης  της με αποτέλεσμα η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο (οι δημοτικοί σύμβουλοι του κου Γαλούνη) να τεκμαίρεται ως νόμιμη και πλέον εκτελεστή. Αυτό γίνεται ώστε ο Δήμος να ζητήσει και εκταμιεύσει το περιβόητο δάνειο που θα βάλει πλέον σε σοβαρές περιπέτειες το Δήμο Ξηρομέρου για πολλά χρόνια. 
      Στο προσεχές  λοιπόν Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής η μείζονα αντιπολίτευση θα παραμείνει ενωμένη, ακλόνητη από τις θέσεις της με  κύριο μέλημα να συνετίσει το παράλογο και να αποτρέψει την παρακμή.   

ΑΣΤΑΚΟΣ 22/5/2017
Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ-ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Κυρία μπορείτε να μας πείτε πόσα χρήματα χρωστάει ο Δήμος Ξηρομέρου στο ΦΟΣΔΑ για τα έτη 2013,14,15,16,17;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν δέν τα ξέραμε αυτά τα χρεη του 2013/14.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποια μείζονα αντιπολίτευση μιλάτε όταν τρείς και ο κούκος μείνατε .Μέχρι οι πρόεδροι των διαμερισμάτων που ανήκουν στον δικό σας συνδυασμό σας στοχοποιούν προσωπικά και φωτογραφίζονται με τον δήμαρχο και όχι μόνο.Τα φαγοπότια που τα βάζετε !ρωτήστε τους τοπικού σας συμβούλους? η κοιτάξτε καλύτερα στο Ξηρόμερο αγαπητή κ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ .Κακώς που σας στηρίξαμε γιατί οι δικοί σας μας πουλάνε καθημερινά .Τι φοβάστε και δεν τους τραβάτε το αυτί? εσείς μιλάτε για κακοδιαχείριση αλλά είστε μόνοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο