Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Επίσκεψη ΜΙΛΤΟΥ ΖΑΜΠΑΡΑ Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ και ΜΥΤΙΚΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

     Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Μίλτος Ζαμπάρας συνοδευόμενος από το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Χρήστο Σαλτογιάννη, επισκέφθηκε τις δομές και τους χώρους των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα. 
     Συνομίλησε με Ιατρούς και με Νοσηλευτές, τους διευθυντές Αλέξανδρο Σιακαμπένη και Γιάννη Χρόνη, καθώς και με τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής.........



    Σε ότι αφορά το Κ.Υ. Αστακού διαθέτει όλες τις μέρες του μήνα εφημερίες και είναι πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη, αναμένεται να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της 6ης Υ.ΠΕ. το έργο που αφορά την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου μέσω προγραμματικής σύμβασης, που δυστυχώς αποτελούσε πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.
       Στο Κ.Υ. Μύτικα οι εφημερίες από φέτος φτάνουν τις 15 και σίγουρα προτεραιότητα αποτελεί να διατηρηθούν σε αυτό τον αριθμό αλλά και να αυξηθούν στο απώτερο μέλλον. Επίσης η κατασκευή του νέου κτιρίου Κ.Υ. σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί. 

       Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον οι συμβάσεις καθαριότητας στις υγειονομικές μονάδες μετατρέπονται σε ΙΔΟΧ παρακάμπτοντας τις «εργολαβίες στο χώρο της Υγείας» με πολλαπλά οφέλη στους εργαζόμενους και κυρίως στις αμοιβές τους. Από την 6η Υ.ΠΕ. αυτές τις μέρες εκδόθηκε προκήρυξη για την πρόσληψη 75 ατόμων στον τομέα αυτό και 2 θέσεις αφορούν τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα.
       Παρότι, τα κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα καλύπτουν υγειονομικά μια απομονωμένη σχετικά και δυσπρόσιτη περιοχή εδώ και 2 χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα  προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου.









8 σχόλια:

  1. Τωρα θα λυθουν ολα τα προβληματα.......ολο φρου φρου......ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS
    Σήμερα Κυριακή λίγο μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έξω από την εκκλησία στην πλατεία έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά και άλλα προβλήματα και κτύπησε στο κεφάλι της και την είχαν βάλλει επάνω σε ένα παγκάκι . Όταν πήγε ένας συμπολίτης μας και ζήτησε από τον εφημερεύοντα να πάει ασθενοφόρο για να την πάρει , έλαβε την απάντηση , ότι δεν έχουμε οδηγό και να την βάλετε σε ένα αυτοκίνητο και να την φέρετε εδώ.!!!
    Τότε ειδοποίησαν εμένα και πήγα εγώ και αφού της παρείχα τις πρώτες βοήθειες , ακολούθως την μεταφέραμε στο σπίτι της .
    Αναρωτιέμαι , γι’ αυτά ο κύριος υποδιοικητής είπε τίποτα , γιατί πολύ life style μου θύμισαν οι φωτογραφίες ;
    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάϊκος
    Ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κ.Ζαμπάρας ηρθε συνοδεία με ενα κομματικό στέλεχος του Συριζα και ειδοποιησαν μόνο τα τοπικά στελέχη του Σύριζα να πάνε να τον δουν. Γιατι δεν ειδοποιηθηκαν οι κάτοικοι να πουν τα προβληματα γι τους γιατρούς; Μονο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εχουν άποψη; ωραία δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συριζαιικη μαζωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΡΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ;; ΧΑΧΑΧΑ ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ15 Μαΐου 2017 στις 7:44 μ.μ.

    Ο Υποδιοικητής ήρθε ανεπίσημα για να δει και να συνομιλήσει με τους διευθυντές και το προσωπικό των Κέντρων Υγείας. Κανείς δεν προσκλήθηκε, απλά το μάθαμε Κυριακή πρωί την ώρα που πίναμε τον καφέ μας και σαν μέλος του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα προσήλθα χωρίς πρόσκληση, ενημερώνοντας τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου που απουσίαζε από τον Μύτικα, θέτοντας στον κ. Ζαμπάρα αυτά που σαν Σύλλογος κρίνουμε ότι απασχολούν το Κ.Υ. Μύτικα (κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον Πρόεδρο).
    Επίσης για κάποιον ανώνυμο (αλευρωμένος σαν είναι ο ποντικός η γάτα τον γνωρίζει), του υπενθυμίζουμε ότι εμείς σαν Σύλλογος φέραμε τον κ. Ζαμπάρα στον Μύτικα σε Λαϊκή Συνέλευση για τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα, με καλεσμένους όλους τους κατοίκους της περιοχής και μίλησε όποιος ήθελε. Επίσης κάναμε και πριν και άλλη Λαϊκή Συνέλευση για τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα. Έτσι αυτά για κάποιους όψιμους δημοκράτες που τελευταία δακρύζουν ξαφνικά για το Κ.Υ. Μύτικα.
    Τώρα αν κάποιοι με το Κ.Υ. Μύτικα σαν αφορμή, θέλουν να δώσουν δείγματα εκπλήρωσης τους κομματικού τους καθήκοντος και του υψηλού τους αντιπολιτευτικού τους οίστρου, γνωρίζουμε τις απόψεις τους (να κλείσει το Κ.Υ. Μύτικα) και γνωρίζουμε τι αυτοί δεν κάνανε και σε τι υπόληψη έχουν το Κ.Υ. Μύτικα.
    Εμείς σαν Σύλλογος είχαμε υποχρέωση να πάμε, και πάντα θα πηγαίνουμε σε κάθε συνάντηση με οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε πολιτική κατάσταση για να προσπαθούμε να προωθούμε τη λύση των προβλημάτων του Κ.Υ. Μύτικα, που είναι και ο σκοπός του Συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να μας πει ο πρώην δήμαρχος τι ενέργειες έκανε για το κέντρο υγείας στο αστακό και γενικότερα για την υγεία στην θητεία του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο