Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Συνέλαβαν δύο ανήλικους την ώρα που ξέθαβαν από χωράφι 17 κιλά χασίς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Δύο ανήλικους διακινητές ναρκωτικών, ηλικίας 16 και 17 ετών συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία χθες το μεσημέρι στην Πάτρα. Οι δράστες συνελήφθησαν την ώρα που ξέθαβαν τα ναρκωτικά από το έδαφος.
Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 38χρονος συνεργός τους. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης και 65 γραμμάρια ηρωίνης σε πολλές συσκευασίες

Στην αναλυτική ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται:
«Συνελήφθησαν, χθες (26-5-2017) το μεσημέρι, στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, δυο αλλοδαποί (ξαδέρφια), υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.
Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται ακόμα ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, θείος των δυο συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Η σύλληψη των δυο αλλοδαπών, είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης στοιχείων, που προέκυψαν από ενδελεχείς έρευνες, καθώς και ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, την οποία οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, μαζί με το θείο τους, έκρυβαν στο υπέδαφος αγροτεμαχίου, με πυκνή βλάστηση, στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, συνέλαβαν τους δυο δράστες την στιγμή που αυτοί ξέθαβαν από το χωράφι, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καβάντζα, ένα γυάλινο βάζο, που περιείχε έντεκα ανισοβαρείς συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 65,3 γραμμαρίων.
Επίσης από την έρευνα, στη καβάνζτα των δραστών, βρέθηκε θαμμένη στο έδαφος μια πλαστική λίμπα, όγκου ογδόντα λίτρων, στην οποία οι δράστες είχαν κρύψει δεκαοκτώ νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 17.179 γραμμαρίων.
Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δυο αλλοδαπούς, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής :
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο (στικάκι) και πέντε κάρτες SIM.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 38χρονου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο