Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Άνοιξε το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις

    Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο TAXISnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016. 
       Τα πρώτα πέντε λεπτά λειτουργίας του συστήματος υποβλήθηκαν 100 δηλώσεις, ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.
      Στο σύστημα έχουν ήδη ανέβει τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν αποστείλει οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένεται να έχουν αποτυπωθεί στους ειδικούς κωδικούς και τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων........



    Βασικές αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στη φετινή φορολογική δήλωση είναι μεταξύ άλλων η υποχρέωση αναγραφής του IBAN τραπεζικού λογαριασμού, τόσο για τον σύζυγο όσο και για τη σύζυγο (ή για τα μέρη του Συμφώνου Συμβίωσης) για λόγους συμψηφισμών. 
    Στην περίπτωση ζευγαριών όπου ο ένας εκ των δύο είναι κάτοικος εξωτερικού, η εκκαθάριση της δήλωσης θα γίνεται ξεχωριστά.
    Επίσης, εάν ο φορολογούμενος απαιτείται να αλλάξει Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, θα εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη του κατά τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης, ώστε να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.
      Επίσης, διευκρινίστηκε ότι αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου αναφορικά με τις αποδείξεις και την κατοχύρωση του αφορολογήτου, με την οποία θα διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση αγορών μέσω πλαστικού χρήματος, οι φορολογούμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν τις αποδείξεις.
     Σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε αναφέρει ότι θα ισχύσει ό,τι και πέρυσι, δηλαδή η τελική προθεσμία θα είναι η 15η Ιουλίου. 
   Για το θέμα αυτό, ο Γ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά.

http://news.in.gr/

1 σχόλιο:

  1. γιατι το ανοιξαν μηπωσ θα πληρωσει κανενασ
    κανουν δεν κανουν δηλωσεισ ο κοσμακησ δεν εχει φραγκο αφου ο κατρουγκαλοσ μασ εκανε κουμουνιστασ σαν τον εαυτο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο