Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

"Survivors" από την Πάτρα αναβιώνουν ταξίδι δια θαλάσσης

Για ένα ξεχωριστό ταξίδι δια θαλάσσης ξεκίνησαν τρεις τολμηροί νέοι από την Πάτρα.
Θα κινηθούν μόνο με τα πανιά του ιστιοφόρου τους με τελικό προορισμό τη Νοτιοανατολική ακτή της Ιταλίας και τις Συρακούσες.
Προετοιμάζονται από τον χειμώνα, έχει ελεγχθει το σκάφος για να μπορεί να αντέξει ως 8-9 μποφόρ. Εχουν περίπου 3 μήνες που οργανώνουν αυτή τους την προσπάθεια.

3 με 4 ημέρες στη θάλασσα, χωρίς ανεφοδιασμό και οπτική επαφή με την ξηρά, θα φέρουν τους ιστιοπλόους στα όρια της αντοχής τους, αλλά το τόλμησαν και την Μ. Τετάρτη σαλπάρησαν από τη μαρίνα της Πάτρας με ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο πυκνά σύννεφα που δημιουργούσαν ένα μοναδικό σκηνικό. Αυτή την ώρα οι δύο ιστιοπλόοι του Filinta είναι εν πλω!
Το thebest.gr επιβιβάστηκε σε ιστιοφόρο που ακολούθησε το Filinta για περίπου 1 ναυτικό μίλι έξω από τη μαρίνα της Πάτρας. Οι εικόνες που εξασφαλίσαμε, μοναδικές!
Η ιστιοπλοϊκή ομάδα Filinta ύστερα από τις επιτυχίες που σημείωσε το 2016 στον Διεθνή αγώνα Πρίντεζι - Κέρκυρα, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ανοικτής Θαλάσσης στο Πόρτο Καρρά της Χαλκιδικής και τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα Ιονίου, φέτος το Πάσχα ανοίγει πανιά για ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια και στοχεύει τη πυξίδα στις 260 μοίρες δυτικά, με προορισμό τις ιστορικές Συρακούσες της Σικελίας.
Στο ταξίδι αυτό θα διανυθεί απόσταση μεγαλύτερη των 650 Ναυτικών μιλίων, και θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Το πλήρωμα που αναχώρησε από Πάτρα τη Μ. Τετάρτη (12/4) αποτελείται από τρεις έμπειρους ιστιοπλόους του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Πατρών που θα πρέπει να κατευθύνουν το σκάφος στη σωστή πορεία διασχίζοντας το Ιόνιο πέλαγος και φθάνοντας εκεί που οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν φτάσει πριν από 2750 χρόνια.
Το ιστιοφόρο σκάφος μήκους μόνο 9,5 μέτρων, θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη δύναμη του ανέμου και την ηλιακή ενέργεια για το ταξίδι αυτό, χωρίς να εκπέμπει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδίου θα υπάρχει άμεση επικοινωνία με την αποστολή μέσω ασυρμάτου με τη βοήθεια των πατρινών ραδιοερασιτεχνών.
Η ομάδα των ιστιοπλόων αποτελείται από τους Παναγιώτη Αποστολόπουλο, Κωνσταντίνο Σταμάτη και Νικόλαο Γιουρούκο.
Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο