Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μπράβο στους εθελοντές της Δυτικής Ελλάδας – Φώναξαν δυνατά «Let’s Do It Greece!» και ακούστηκαν σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας


Η τεράστια συμμετοχή των εθελοντών έδωσε το σύνθημα ότι μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε, όπως ήταν φέτος το σύνθημα για την μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece!».....

Με ένα τεράστιο χαμόγελο, κάθε ηλικίας εθελοντές κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να περάσουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και να φωνάξουν δυνατά «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», όπως ήταν φέτος το κεντρικό σύνθημα.
Μέσα σε μία μόλις ημέρα, στην Περιφέρειά μας υλοποιήθηκαν περισσότερες από 150 δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες εθελοντές, συγκεντρώνοντας τόνους σακούλες με απορρίμματα, φερτά υλικά, ενώ βάφτηκαν διάφορα σημεία, κόπηκαν χορτάρια, καλάμια και κλαδεύτηκαν δεντράκια, καλλωπίστηκαν λουλούδια, καθαρίστηκαν παραλίες, ρέματα, ακτές κ.α.
«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν την Κυριακή τους στην προσφορά, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη γειτονιά, στο σχολείο, στην πλατεία, στην παραλία τους και δείξανε ότι αγαπάνε τον τόπο τους. Εσείς είστε αυτοί που μας δίνετε το έναυσμα κάθε χρόνο. Η δική σας αγάπη για τον εθελοντισμό και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και συμπλήρωσε: «Ο εθελοντισμός γεννά ελπίδα και δημιουργεί ενεργούς πολίτες. Μας δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή, να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη, ελπίδα και να βρούμε αξίες, ιδανικά, οράματα που έχουμε λησμονήσει εδώ και καιρό. Η προστασία του περιβάλλοντος θέλει συλλογικότητα και δράση. Και αυτό είναι που παλεύουμε!».
Καταλήγοντας ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους υπευθύνους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και της Ολυμπίας Οδού, οι οποίοι στήριξαν στην περιβαλλοντική δράση, όπως επίσης τον «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.», καθώς και στις Αρχές, φορείς και οργανώσεις για την άριστη προετοιμασία και τον συντονισμό, ώστε να υλοποιηθούν επιτυχώς όλες οι δράσεις που διοργανώθηκαν.
Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας βρέθηκε στις δράσεις που έγιναν σε Κατάκολο και Κουρούτα στην Ηλεία, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Κωσταριά.  Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος στη δράση της ΟΙΚΙΠΑ στο Σκαγιοπούλειο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, στον καθαρισμό του Δάσους Φράξου στο Λεσίνι Μεσολογγίου και στον καθαρισμό του Λιμένος Μεσολογγίου από Δύτες της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στη δράση των Patrinistas , Gefyristas, 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου, αυτοδυτών στο κάστρο Ρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο πάρκο του Αγρινίου και στον εξωτερικό χώρο του σταδίου του Παναιτωλικού.

Γίνετε μέλος του Μωσαϊκού Δράσεων
Συμπληρώστε την online φόρμα απολογισμού του Lets Do It Greece, ώστε να συμπεριληφθούν αναλυτικά οι δράσεις σας στην ιστοσελίδα, καθώς και οι φωτογραφίες σας να ανέβουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Let's do it Greece.
Τη Φόρμα Απολογισμού θα βρείτε εδώ:
Να σημειωθεί πως οι φωτογραφίες θα αποτελέσουν και τη βάση του Πανελλήνιου Μωσαϊκού Δράσεων. Τι είναι αυτό; Σας το φυλάμε για έκπληξη...
Παράλληλα, όσοι συμπληρώσουν τη φόρμα απολογισμού, θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής από την Τρίτη 4 Απριλίου.

Δείτε βίντεο στους παρακάτω συνδέσμους:
2017.04.02 - ΠΔΕ - Let's do it Greece 2017 στο Κατάκολο (Κατσιφάρας με 1η Αγέλη Πύργου)
2017.04.02 - ΠΔΕ - Let's do it Greece 2017 στο Κατάκολο (Κατσιφάρας υπογράφει πανό εκδήλωσης)

Περισσότερες φωτογραφίες από όλες τις δράσεις που έγιναν στη Δυτική Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Facebook της Περιφέρειας:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο