Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τέλος τα δωρεάν τρόφιμα από το ΤΕΒΑ σε όσους δεν παίρνουν ΚΕΑ

Από 1/6/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (εφεξής ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (εφεξής ΚΕΑ) Αντωνόπουλος Γιώργος.
 Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας και επίσης πλέον το δικαίωμα στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (TEBA/FEAD)» ισχύει από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα, από αυτόν κατά τον οποίο εγκρίθηκε η αίτηση για το ΚΕΑ.

Το δικαίωμα στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (TEBA/FEAD)» ισχύει, ακόμα και αν διακοπεί η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ, μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο εγκρίθηκε η αίτηση για το ΚΕΑ.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ διακοπεί, τότε διακόπτεται και η παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής μέσω του ΤΕΒΑ. Από 1/5/2017 οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, κατόπιν ενημέρωσής τους, με κάθε πρόσφορο μέσο, από την ΗΔΙΚΑ, επιλέγουν στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης του ΚΕΑ, τον εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ από τον οποίο επιθυμούν να εξυπηρετούνται.
Οι διανομές τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα διανομών έκαστης Κοινωνικής Σύμπραξης. Η ενημέρωση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ για τις επικείμενες διανομές πραγματοποιείται με ευθύνη των Κοινωνικών Συμπράξεων στην οποία υπάγονται.
Τέλος από 1/6/2017 καταργούνται οι ισχύουσες λίστες ωφελουμένων ΤΕΒΑ.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο