Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Ανδρέα Καραγιάννη: Μια ιδιότυπη πολιτική ομηρία...!

Δελτίο Τύπου

      Στις 31 Μάρτη 2017, έφτασε στο ακροατήριο η υπόθεση που αφορούσε δίωξη του συντρόφου αγωνιστή Ανδρέα Καραγιάννη, για ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τον Αύγουστο του 2013, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. 
    Είχαμε επισημάνει, με Δελτίο Τύπου, πριν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, ως Ν.Ε. ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ότι η συγκεκριμένη δίωξη είναι πολιτική, καθότι το κατηγορητήριο, δεν αντέχει σε κριτική. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε το ίδιο και σήμερα.  
     Οι αστυνομικοί - μάρτυρες κατηγορίας άπαντες δήλωσαν κώλυμα παρουσίας τους στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να μετατεθεί για τις 2 Μάρτη 2018..........



      Είναι σαφές, ότι η συγκεκριμένη αναβολή της εκδίκασης επεκτείνει, για ένα ακόμη έτος, την πολιτική ομηρία του σ. Α. Καραγιάννη. Όμως, οι πολιτικές δραστηριότητες  και οι αγώνες του κάθε ελεύθερου πολίτη και της κάθε δημοκρατικής συλλογικότητας, δεν μπορούν να αναστέλλονται, με προσχηματικές κατηγορίες, για πολιτικές διώξεις.
   Να υπενθυμίσουμε ότι ο σ. Α. Καραγιάννης την εποχή της ανάρτησης (2013), για την οποία κατηγορείται, ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ένα έτος πριν (2012) ήταν υποψήφιος βουλευτής του, στην Αιτωλοακαρνανία. Αποχώρησε από το συγκεκριμένο κόμμα, διαφωνώντας, αμέσως μετά την καταστρατήγηση, από την ηγεσία του, του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος (5/7/2015) και της μημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, στις 13 Ιούλη του 2015. 
     Δημοκρατικές Οργανώσεις και πλήθος αγωνιστών συμπαραστάθηκαν στον σύντροφο αγωνιστή σ’ αυτή του τη δίωξη, τόσο την ημέρα της δίκης (31/3/2017), με την παρουσία τους, όσο και με ανακοινώσεις τους στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοπικά και Πανελλαδικά.
   Πάντως η χαρακτηριστική για κάποιους απουσία έμπρακτης συμπαράστασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2013 είχε καλύψει τον σ. Α. Καραγιάννη, ήταν αναμενόμενη από τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Φαίνεται, καθαρά πλέον, ότι  η δημοκρατική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασθενέστερη της μνήμης του. Εξ άλλου ο λαός το έχει διαπιστώσει, το ζει πλέον καθημερινά, με τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
      Οι μνημονιακές πολιτικές, που για επτά χρόνια εφαρμόζονται στη χώρα, έχουν αποδειχθεί απόλυτα υφεσιακές για την οικονομία, αδιέξοδες και καταστροφικές!  Σήμερα αυτές οι πολιτικές εντείνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προσφέρει γη και ύδωρ για την αξιολόγηση, έχοντας ως αυτοσκοπό και μόνο την παραμονή της στην εξουσία. 
     Επιβάλλεται άμεσα η ανατροπή αυτών των πολιτικών κι αυτών που τις εφαρμόζουν, με ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, των συνδικάτων και της νεολαίας! Η έξοδος από την από την ευρωζώνη και η σύγκρουση με την ΕΕ, είναι απόλυτες προϋποθέσεις για τη διαγραφή του χρέους, για το δημόσιο  έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, για τη χρηματοδότηση της οικονομίας   και την είσοδο της χώρας σε μια πορεία ανασυγκρότησης, φιλολαϊκών πολιτικών και ελπίδας!
    Η Ν.Ε. ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ζητάει το άμεσο σταμάτημα της δίωξης του σ. Α. Καραγιάννη.
Οι πολιτικοί αγώνες δεν αναστέλλονται, δεν μπαίνουν σε ομηρία!
     Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στους χρεοκράτες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, ενάντια στις στραγγαλιστικές πολιτικές της ΕΕ!
   Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για έναν κόσμο καλύτερο, για το σύγχρονο σοσιαλισμό!

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο