Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Δημιουργείται βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης τα πεπραγμένα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), παρουσία του Υπουργού Υγείας,  Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β., κ. Καρακατσιανόπουλου.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η ίδρυση του Ε.Κ.Α.Β. το 1985 αποτέλεσε τομή για τις διακομιδές και πως σήμερα είναι αναγκαία η στήριξη του Φορέα, παρά τις δυσκολίες και τις προσπάθειες απαξίωσης των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Ανέφερε επίσης πως στην περιοχή της Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας το Ε.Κ.Α.Β. έχει δυναμικό 240 εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται 365 ημέρες το χρόνο, σε 24ώρη βάση και σε διαρκή ετοιμότητα, με κυρίαρχο ρόλο να παίζουν οι διασώστες και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.
Στη συνέχεια επεσήμανε την ανάγκη επάνδρωσης των υπηρεσιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, τη στελέχωση με οδηγούς των απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας, τη διάθεση τουλάχιστον δύο κινητών μονάδων με μια μονάδα να αφορά στις διακομιδές των νεογνών και των προώρων προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ακόμα έθιξε το ζήτημα της δημιουργίας βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο με στόχο της κάλυψη της παραλιακής ζώνης, όπως επίσης και την αναβάθμιση του κτηρίου του Ε.Κ.Α.Β. Ιωαννίνων, τόσο σε επίπεδο ενεργειακό, όσο και σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών (σύστημα TETRA). Τέλος ανέφερε την ανάγκη ενίσχυσης νέων παραρτημάτων όπως της περιοχής Καναλακίου-Πάργας.
Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., κ. Καρακατσιανόπουλος απαντώντας στη βουλευτή Ιωαννίνων ανέφερε πως στο σχεδιασμό κατανομής των νέων οχημάτων, τα οποία διατίθενται ως δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου, έχουν ληφθεί σοβαρά οι ανάγκες της περιοχής, ενώ μια κινητή μονάδα θα κατευθυνθεί στα Ιωάννινα. Επιπλέον ανακοίνωσε πως έχει ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στην Κέρκυρα και το Άκτιο και γίνονται οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Υγείας. Για το κτήριο του Ε.Κ.Α.Β. Ιωαννίνων υπογράμμισε πως υπάρχουν δυνατότητες ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώστε να προχωρήσει η ανακαίνιση και η ενεργειακή αναβάθμιση, όπως επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος ψηφιακών τηλεπικοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο