Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δυτική Ελλάδα: Έσερνε με τρακτέρ σκύλο στο δρόμο – Τον σταμάτησε γυναίκα οδηγός!

Μάρτυρες του αποτελέσματος ενός ακόμη θλιβερού περιστατικού κακοποίησης σκύλου γίναμε χθες και η εικόνα όχι μόνο μας σόκαρε αλλά και μας προβλημάτισε αφού, όπως μας εξήγησε καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας,  ο άνθρωπος που έκανε αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν αποκλείεται να έχει βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην οικογένειά του.
Ήταν λίγο μετά τις 10 (χθες) το πρωί, μας λέει η νεαρή κοπέλα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και ταυτόχρονα σωτήρας του σκύλου, και με το αυτοκίνητό μου είχα ξεκινήσει από την Κυλλήνη για τα Λεχαινά.

Πίσω από το τρακτέρ

Στο ύψος του Νεοχωρίου είδε ένα τρακτέρ που οδηγούσε άνδρας ηλικίας 55-60 ετών και πίσω από το τρακτέρ είχε δεμένο και έσερνε ένα μαύρο σκυλί! «Σοκαρίστηκα…Αμέσως τον προσπερνώ και μπαίνω με το αμάξι μου μπροστά του και σταματώ. Σταματά και εκείνος και όταν τον παρατηρώ για το σκυλί που έχει δέσει πίσω από το τρακτέρ μου απαντά με παγερό ύφος: δεν το κατάλαβα…θα τον αφήσω εδώ τον σκύλο και θα έρθει να τον πάρει ο γιός μου», μας αφηγείται η κοπέλα. Πράγματι λύνει τον σκύλο από το τρακτέρ και φεύγει, λέγοντας στην κοπέλα ότι θα έρθει να τον πάρει ο γιος του. Η κοπέλα περίμενε περίπου 40 λεπτά αλλά δεν είχε εμφανισθεί κανείς. Τότε ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεταφέρει με το αυτοκίνητό της στα Λεχαινά στην κτηνίατρο κ. Παναγιώτα Τσάγκου.

Ο νόμος της σιωπής

«Δυστυχώς σήμερα στο νομό μας είχαμε ένα ακόμη άσχημο περιστατικό κακοποίησης σκύλου», δήλωσε η κτηνίατρος κ Παναγιώτα Τσάγκου και συνέχισε: «Μια κοπέλα που οδηγούσε στο δρόμο Κυλλήνη Λεχαινά, διαπίστωσε πως ένας κύριος που οδηγούσε τρακτέρ , είχε δέσει και έσερνε στο πίσω μέρος ένα σκύλο! Τον σταμάτησε και όταν τον παρατήρησε για το  σκυλί που ήταν δεμένο και έσερνε από πίσω , εκείνος έδωσε μια φτηνή δικαιολογία του τύπου «δεν κατάλαβα τι έγινε», παράτησε στον σκύλο και έφυγε. Η κοπέλα τον έφερε πριν από λίγο στο κτηνιατρείο . Η κατάσταση του σκύλου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, όπως βλέπετε, μόνο από την μια πλευρά, από αυτήν που σερνόταν. Δυστυχώς φωνάζουμε για έναν νόμο που δεν είναι αυτός που θα έπρεπε, οι Αρχές από την  άλλη δεν ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους ενώ κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής. Σκεφθείτε να έβλεπαν αυτή την εικόνα σήμερα τουρίστες. Η χώρα μας θα είχε εκτεθεί διεθνώς. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις κακοποίησης, αλλά ουδέποτε τιμωρήθηκε κάποιος και ουδέποτε έφθασε μια κακοποίηση ζώου στο ακροατήριο»

Επικίνδυνοι άνθρωποι

Η κ. Ευφροσύνη Κοκαλιάρη, καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίο ΗΠΑ, που βρισκόταν στο κτηνιατρείο της κ. Τσάγκου δήλωσε: «Αυτά τα περιστατικά δεν  έχουν να κάνουν ούτε με την κρίση, ούτε με κάποια πρόσκαιρη δυσκολία που παρουσιάστηκε στο σπίτι και αν θέλετε εκτονωθήκαμε στο σκύλο μας. Αυτά τα περιστατικά έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες συμπεριφορές  και συγκεκριμένα στοιχεία ψυχοπαθολογίας που βρίσκουμε σε άτομα που κυρίως χαρακτηρίζονται πλέον με την διαταραχή αντικοινωνικής προσωπικότητας που παλιά γνωρίζαμε ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που τα κάνουν αυτά είναι συνήθως, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας,  επτά με ένδεκα φορές πιο ικανοί να το κάνουν στις γυναίκες τους και τα παιδιά τους. Επίσης σε ποσοστό 95-97% είναι άνδρας και ηλικίας από 25 έως και 60 ετών και τονίζω ότι δυστυχώς είναι πολύ πιθανόν παρόμοια συμπεριφορά να έχουν και στις οικογένειές τους. Έρευνες που αφορούν ενδοοικογενειακή βία συμπεραίνουν ότι οι άνθρωποι που κακοποιούν την γυναίκα τους   μπορεί την ίδια στιγμή να κακοποιήσουν και το σκυλί τους που ζει μαζί τους »
patrisnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο