Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μια φίλη και συγγενικό της πρόσωπο δολοφόνησαν και έκαψαν τον άτυχο δάσκαλο;

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξέλιξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, σε χωράφι ιδιοκτησίας του, στη θέση Ρουπακιά Αγρινίου, στις 21 Απριλίου του 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, μια φίλη του άτυχου δασκάλου και ένα συγγενικό της πρόσωπο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για
το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.
Καθοριστικό ρόλο στην άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον των συγκεκριμένων ατόμων φαίνεται πως διαδραμάτισε, μεταξύ άλλων και η πρόσφατη κατάθεση μιας γυναίκας, η οποία τοποθετεί τα δύο αυτά πρόσωπα πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, η μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεσή της: «Το πρωί της 21ης Απριλίου του 2011, κατά την επιστροφή μου στο σπίτι, πριν την Αβώρανη Αγρινίου, στο ύψος γνωστού σούπερ μάρκετ και αμέσως μετά από αυτό, είδα το αυτοκίνητο του άνδρα, με τον ίδιο στη θέση του οδηγού. Ακρίβως από πίσω, είδα και το αυτοκίνητο της φίλης του δασκάλου, χωρίς όμως να δω αν ήταν κάποιος μέσα σε αυτό. Ακριβώς απέναντι ξεκινάει ο δρόμος για την Καμαρούλα όπου υπάρχουν λιοστάσια και στο βάθος είναι και το λιοστάσι του δασκάλου. Από τα λιοστάσια αυτά είδα να βγαίνει μαύρος καπνός. Έφτασα στο σπίτι μου και μετά από 20 λεπτά, βγήκα στον κήπο. Τότε, έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους η συγκεκριμένη γυναίκα και το συγγενικό της πρόσωπο. Η γυναίκα φώναξε στο συγγενή της να βγάλει γρήγορα τα ρούχα του. Το συγγενικό της πρόσωπο πήρε ένα τσαπί και άρχισε να σκάβει μπροστά στο σπίτι. Δύο μέρες μετά ένα αδέσποτο σκυλί του σχολείου καθόταν ακριβώς επάνω στο σημείο που είχε σκαφτεί».
Μία μέρα μετά την κάταθεση της μάρτυρος, έγινε έρευνα στον κήπο της κατοικίας, ανασκάπτοντας τμήμα του κήπου σε βάθος ενός μέτρου χωρίς, ωστόσο, να ανακαλυφθεί ο,τιδήποτε.
Όλα συνέβησαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Νίκος Μέντζος, παρέα με τον αδελφό της συζύγου του, μετέβησαν στη Λεπενού όπου διατηρούσαν μελίσσια, για να κόψουν τα χόρτα στο χωράφι τους.
Γύρω στις 08:30 οι δύο άνδρες πήραν τον δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στα Διαμαντέικα για να αλλάξει ρούχα ο αδελφός της συζύγου του δασκάλου. Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν στο Αγρίνιο και οι δύο άνδρες, σύμφωνα με στοιχεία από τις καταθέσεις, χωρίστηκαν. Στις 09:15 όπως φέρεται να κατέθεσε η σύζυγος του αδικοχαμένου δασκάλου, ο Νίκος Μέντζος πέρασε από το ζαχαροπλαστείο όπου εργαζόταν η γυναίκα του και της είπε ότι θα πάει στη Νέα Αβώρανη για να καθαρίσει ένα άλλο χωράφι του.
Όπως υποστηρίζει η σύζυγός του, στις 11:08 της τηλεφώνησε λέγοντας της: «Τώρα, θα γίνουν όλα ρημαδιό». Μετά το τηλεφώνημα, άρχισε να τον ψάχνει, εναγωνίως, ενώ ήταν εκείνη που διαπίστωσε, πρώτη, τη φωτιά στο αυτοκίνητό του και ειδοποίησε την αδελφή της.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο