Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: «Βάζουν χέρι» και στο ακατάσχετο!

Καταγγελία – «βόμβα» στη «Σ» από τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ
«Βάζουν χέρι» και στο ακατάσχετο!
Παραβίαση ακατάσχετου σε λογαριασμούς μισθοδοσίας, συντάξεων, επιδομάτων ακόμα και αγροτικών ενισχύσεων στην Αιτωλοακαρνανία

Δε φτάνουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η ανεξέλεγκτη φορολόγηση που καθημερινά γονατίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, έρχεται τώρα το κράτος να «βάλει χέρι» ακόμα και στους ακατάσχετους λογαριασμούς, που αποτελούσε μία από τις μοναδικές ίσως ασπίδες προστασίας των φορολογούμενων και μάλιστα με νόμο του κράτους! Όπως λοιπόν αποκαλύπτει σήμερα στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης καταγγελιών από Αγρινιώτες, σύμφωνα με τους οποίους παραβιάστηκαν από την εφορία ακατάσχετοι τραπεζικοί λογαριασμοί!


Ο Γιώργος Λεχουρίτης Πρόεδρος ΙΝΚΑ και Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας

«Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για το ακατάσχετο. Έμαθα προ ημερών περιπτώσεις που η εφορία παραβίασε ακατάσχετους λογαριασμούς μισθοδοσίας, συντάξεων, επιδομάτων ακόμα και αγροτικών ενισχύσεων. Υπάρχει περίπτωση που αγρότης δεν έλαβε ποτέ ενίσχυση που του είχε πιστωθεί, ενώ μπήκε χέρι και σε πολυτεκνικό επίδομα που θα χορηγούνταν μέσω τραπέζης, ενώ παράλληλα έχουμε παραδείγματα που κατασχέθηκε ολόκληρη η μισθοδοσία. Επί της ουσίας, εδώ μιλάμε για ένα κράτος μπάχαλο, που ενώ νομοθετεί παρανομεί. Πως μετά ζητάς από τον πολίτη να σε σεβαστεί. Είναι τραγικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει» ανέφερε στη «Σ» ο κ. Λεχουρίτης.
Σε περίπτωση βέβαια που το συγκεκριμένο φαινόμενο συνεχιστεί, αναμένεται να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Χρωστάει στην εφορία 1 στους 2

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι σοκαριστικά και δείχνουν ότι ένας στους δύο φορολογούμενους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και συγκεκριμένα χρωστούν συνολικά στο ελληνικό Δημόσιο 95,3 δισ. ευρώ, σχεδόν το 50% του ΑΕΠ. Στοιχεία, τα οποία έχουν ισχύ και στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών, ο οποίος μάλιστα προσθέτει ότι εκτός από την εφορία οι φορολογούμενοι χρωστούν και στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω αδυναμίας πληρωμής, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι αρκετοί που είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων μένουν εκτός καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν τις δόσεις λόγω έλλειψης χρημάτων. Για το λόγο αυτό προτείνεται, η ρύθμιση των δόσεων να γίνεται κατά περίπτωση, ώστε να είναι ρεαλιστικά πληρωτέες.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

1 σχόλιο:

  1. Να δουμε που αλλου θα βαλουν χερι οι βρωμιαρηδες ξεπουλημενοι πολιτικοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο