Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Μωραΐτη, περιόδευσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη,  περιόδευσε την Παρασκευή 28 Απρίλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

Ο Νίκος Μωραΐτης είπε μεταξύ άλλων:
Το ΚΚΕ έγκαιρα κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, και επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά......



     Ίσως να υπάρχει μια διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή, αλλά δεν παύουν να είναι στην ουσία εκρηκτικά. Σε ότι αφορά κατ΄ αρχάς το έμψυχο υλικό υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας, αφού υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων: μόνιμοι, πενταετούς θητείας και εποχικοί. Προβλήματα υπάρχουν και στο μηχανολογικό εξοπλισμό, στα αυτοκίνητα και σε άλλο εξοπλισμό. Αφού είναι απαρχαιωμένος ο στόλος, με πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα, και δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ελαστικά. Είναι σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν και περιπτώσεις ακόμα που οι πυροσβέστες προχωρούν στην αλλαγή ελαστικών με δικά τους χρήματα. Όλα αυτά είναι απόρροια μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Δεν είναι μόνο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να επιταχύνθηκε λόγω της κρίσης. Έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση του προϋπολογισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση διατήρησε στις Πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, διαφορά 120 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τους ήδη πετσοκομμένους προϋπολογισμούς προ κρίσης. 
     Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι στόχος του ΚΚΕ είναι να ανοίξει μια κουβέντα με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες. Φέραμε το ζήτημα στη Βουλή, θα το ξαναφέρουμε, επισήμανε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι και δικιά σας υπόθεση. Εναπόκειται και σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα από το συνδικαλιστικό σας όργανο. 
 Επίσης τους κάλεσε να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία  Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

    Ακολούθησε διάλογος με τους πυροσβέστες στη διάρκεια του οποίου επισημάνθηκαν μια σειρά από προβλήματα με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όπως:

-Υπάρχουν σήμερα εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων -μόνιμοι, 5ετούς θητείας, εποχικοί
-Ελλείψεις σε ελαστικά των αυτοκινήτων, αλλά και ελλιπής συντήρηση των πλαστικών, τις περισσότερες φορές, ομβροδεξαμενών, κρουνών κ.λπ.
-Την μη λειτουργία του πρώην αεροδρομίου Αγρινίου ώς αεροδρόμιο δασοπυρόσβεσης 
-Το κτίριο που στεγάζει σήμερα την ΠΥ Αγρινίου και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την χωρητικότητα του, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε χώρους υγιεινής (υπάρχει μόνο μια κοινή τουαλέτα για τους άνδρες και γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος) και σοβαρό πρόβλημα στο χώρο του πάρκινγκ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο