Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αγρίνιο: Στο εδώλιο ο μαθητής που σκότωσε τη μητέρα του γιατί του είπε να κλείσει την τηλεόραση

Στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου αναμένεται να καθίσει, σήμερα, ο 20χρονος καθ’ ομολογία μητροκτόνος, που τον Μάιο του 2013 συγκλόνισε το Πανελλήνιο, σκοτώνοντας τη μητέρα του… για μια παρατήρηση!

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα, ο17χρονος τότε κατηγορούμενος βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού και παρακολουθούσε ταινία, στη τηλεόραση. Γύρω στις 02:15 η μητέρα του, η οποία βρισκόταν σε άλλο χώρο, πήγε στο σαλόνι και του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση και να πάει για ύπνο καθώς την επομένη, ο 17χρονος θα συμμετείχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει και όταν η μητέρα του συνέχισε να επιμένει, ο 17χρονος της επιτέθηκε με ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και της επέφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο σώμα από τις οποίες επήλθε ο θάνατός της.
Ο σύζυγος της άτυχης δασκάλας και πατέρας του 17χρονου που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο, ξύπνησε από τη φασαρία και αντίκρισε τη γυναίκα του πεσμένη στο χωλ του σπιτιού και τον γιο του να βρίσκεται δίπλα της. Προσπάθησε να συνεφέρει τη σύζυγό του και τότε διαπίστωσε πως ήταν τραυματισμένη, καλώντας αμέσως σε βοήθεια.
Κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, διετάχθη δύο φορές η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Σύμφωνα και με τους δύο πραγματογνώμονες, ο 17χρονος έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια ενώ κρίθηκε επιβεβλημένη η παρακολούθησή του σε ψυχιατρικό κατάστημα για τουλάχιστον έξι μήνες. Και ενώ ο 17χρονος νοσηλευόταν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, η κατάθεση της διευθύντριας της 6ης ψυχιατρικής κλινικής που τον παρακολουθούσε τάραξε, προς στιγμήν, τα νερά καθώς εξεταζόμενη ενόρκως, ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος της αποκάλυψε ότι ο πατέρας του ήταν εκείνος που είχε σκοτώσει τη μητέρα του και ότι του είχε ζητήσει να ομολογήσει ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει. Κατάθεση που δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν άλλο γιατρό που εξέτασε μεταγενέστερα τον 17χρονο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα, η εκδοχή αυτή δεν στηρίχθηκε σε κανένα στοιχείο της δικογραφίας παρά μόνο σε διηγήσεις του κατηγορουμένου, έχοντας, ήδη, προηγηθεί πολύμηνη κράτηση και νοσηλεία του σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Σήμερα ο 20χρονος μητροκτόνος ζει με τον πατέρα του, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για την παρακολούθηση του γιου του από ειδικευμένο ψυχίατρο, τηρώντας με αυτόν τον τρόπο τον έναν από τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο