Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: Στις φυλακές επτά από τους δώδεκα συλληφθέντες που συμμετείχαν στο κύκλωμα ναρκωτικών

Στις 7 ανήλθαν οι προφυλακίσεις από τους συνολικά 12 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τους τελευταίους δέκα μήνες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Άρτα. Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό. Περιοχές που αποτελούσαν τις βάσεις της οργάνωσης. Σήμερα, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Μεσολογγίου, προφυλακίστηκαν οι 7 από τους 12 συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Πρόκειται για 5 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς Αλβανικής υπηκοότητας, ενώ οι υπόλοιποι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σε ότι αφορά το χρονικό της υπόθεσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν, κατείχαν, καλλιεργούσαν, αποθήκευαν, μετέφεραν και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης). Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 5 αυτοκίνητα, 4.000 ευρώ, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τη παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 220.000 ευρώ. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 8 Έλληνες (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 21 έως και 54 ετών, καθώς και δύο Αλβανοί, ηλικίας 29 και 36 ετών.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν επίσης ένας 30χρονος Αλβανός και δύο Έλληνες (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 32 και 31 ετών, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο Έλληνες άνδρες, ηλικίας 38 και 30 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7,5 γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της διακίνησης, της εμπορίας και της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικά, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της παράβασης της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων. Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 36 ετών, και οι τρεις προφυλακισμένοι δράστες».
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας ιεραρχική δομή και σύνθεση σύμφωνα με την οποία διαφορετικά μέλη εισήγαγαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών. Τα μέλη της οργάνωσης, για τις συνομιλίες τους λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που ανήκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και κωδικοποιημένη φρασεολογία, προκειμένου να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο.
Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει τους τελευταίους 10 μήνες τουλάχιστον 100 κιλά κάνναβης, τουλάχιστον ένα κιλό ηρωίνης, και τουλάχιστον 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 220.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο