Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Πρωτοπόρος και στην Κοινωνία, ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου !



Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου μέσα στα πλαίσια των κοινωνικό – πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, πρωτοπορώντας και πάλι, την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017, έγινε ανάδοχος μαζί με την συγχωριανή μας Χαρίκλεια  Τσαμποδήμου – Καρεφυλλάκη, στις βαφτίσεις των δύο κοριτσιών της οικογένειας Fiqo και  Irma kullolli,  αλλοδαπών – οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, που διαμένουν μόνιμα από ετών στο χωριό μας και έχουν ενσωματωθεί πλήρως με την τοπική μας κοινωνία.....

        Τα μυστήρια των  βαπτίσεων έγιναν στην εκκλησία της Παναγίας μας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, από τον εφημέριο του χωριού μας αιδεσιμότατο Δημήτριο Χαμαλέτσο και εδόθησαν τα ονόματα: Δήμητρα (για τη μεγαλύτερη) με ανάδοχο την συγχωριανή μας Χαρίκλεια  Τσαμποδήμου – Καρεφυλλάκη και  Βασιλική (για τη μικρότερη)  με ανάδοχο τον Σύλλογό μας.
        Η εν λόγω πρωτοβουλία των αναδόχων, απέσπασε επαινετικά σχόλια από την ευρύτερη κοινωνία, σηματοδοτώντας την αγαστή συνύπαρξη όλων των ανθρώπων, ημεδαπών και αλλοδαπών, σε δύσκολους και ταραγμένους καιρούς.
       Ακολούθησε το καθιερωμένο  τραπέζωμα – γλέντι, στο ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας (Δημοτικό Σχολείο), στο οποίο παραβρέθηκε όλο το χωριό.
       Θα πρέπει να επισημανθεί, πως και κατά το παρελθόν, ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, είχε γίνει ανάδοχος σε παρόμοιες περιπτώσεις, βαπτίζοντας  τον  Romeo -  (Αποστόλη) Roci αλλοδαπό – οικονομικό μετανάστη από την Αλβανία καθώς και τον μετέπειτα γεννημένο στο χωριό μας, γιό του  Ηλία (Λούϊ)  Roci.

      Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, θα συνεχίσει και στο μέλλον, να είναι αρωγός ανάλογων πρωτοβουλιών, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και την καλύτερη κοινωνικο - πολιτιστική προσέγγιση ανθρώπων, που ο Θεός θέλησε να ζούνε μαζί .






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο