Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εξάνθεια Λευκάδας:Σε αυτό το εστιατόριο τρως ανάμεσα στα σύννεφα.

 Εξάνθεια, το πανέμορφο αμφιθεατρικό χωριό στη Λευκάδα σε υψόμετρο 628 μ. από τη θάλασσα, μοιάζει σαν κρεμασμένο κυριολεκτικά στην πλαγιά του όρους της Ελάτης. Έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και κρύβει έναν αληθινό θησαυρό: Ίσως το ομορφότερο μπαλκόνι της χώρας.


Χτίστηκε με μια ιδιόμορφη αρχιτεκτονική από τους κατοίκους των γύρω χωριών με σκοπό να αποφευχθούν οι επιδρομές των πειρατών που κατέστρεφαν τις περιουσίες τους. Τα σπιτάκια είναι διώροφα και δομημένα ώστε να μην κρύβει ποτέ το ένα στο άλλό τον ήλιο ενώ τα πλακόστρωτα δρομάκια θυμίζουν Βενετία.
Ανάμεσα σε αυτό το αριστούργημα βρίσκεται η «Ράχη» ένα all day μαγαζάκι με ένα μπαλκόνι «όλα τα λεφτά» από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς συγκλονιστική θέα, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, και όταν το επιτρέπουν τα βαρομετρικά… φαγητό και ποτό ανάμεσα στα σύννεφα.
 Το χωριό «χάνεται» από κάτω, μέσα στην πυκνή ομίχλη και εσύ, σαν να αιωρείσαι, σαν να πετάς, αγναντεύεις το πέλαγος. Ε, δεν είναι αυτό μαγεία;

 Μαγικές είναι επίσης οι παραδοσιακές γεύσεις που μπορεί να βρει κανείς στη Ράχη. Ολόφρεσκες σαλάτες από τα μποστάνια του χωριού, μυρωδάτους κεφτέδες από κολοκυθάκια και κρεατομεζέδες από ντόπια σφαχτά με το γεμιστό μπιφτεκάκι και τη ζουμερή μπριζόλα με λιαστή τομάτα να ξεχωρίζουν. Θα βρείτε επίσης, ποικιλία κρασιών και γλυκών, όπως η τάρτα σοκολάτα που βγάζει νοκ-άουτ πασίγνωστους pastry-chef.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο