Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας - Λευκάδας - Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας - Λευκάδας - Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Αμβρακία - Άκτιο που έχει γίνει «γεφύρι της Άρτας» και να συνδεθεί με την Ιόνια Οδό μέσω της παράκαμψης της Αμφιλοχίας.

ΒΙΝΤΕΟ 1: 
       Είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί το εθνικό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας - Λευκάδας - Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για το δρόμο-καρμανιόλα. 
    «Μιλάμε για ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι κατασκευασμένο πριν από 60 χρόνια», είπε, επισημαίνοντας πως «δικαιολογημένα ονομάζεται από τους κάτοικους της περιοχής σαν νέο πέταλο του Μαλιακού».....




     Πρόσθεσε πως τα τελευταία δέκα χρόνια σε αυτό το οδικό δίκτυο έχουν γίνει 1.600 τροχαία, ανάμεσά τους πολλά θανατηφόρα. Μάλιστα, σήμερα σε αυτόν το δρόμο είχαμε πέντε τροχαία, το ένα θανατηφόρο.
      Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενοι, γεμίζει τους δρόμους με διόδια. 

     Επίσης ζήτησε να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Αμβρακία - Άκτιο που έχει γίνει «γεφύρι της Άρτας» και να συνδεθεί με την Ιόνια Οδό μέσω της παράκαμψης της Αμφιλοχίας. 


Δεν γίνεται να μην υπάρχουν διόδια! 

ΒΙΝΤΕΟ 2: 

        Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι είναι «λαϊκισμός» να μιλάει το ΚΚΕ για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. «Δεν γεμίζουμε τον τόπο διόδια, διότι αυτά είναι μέσα στις συμβάσεις που βρήκαμε», ανέφερε, θέλοντας να αποσείσει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, η οποία διατήρησε και επέκτεινε τις λεόντειες συμβάσεις. 
     «Δεν γίνεται να μην υπάρχουν διόδια, οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να λειτουργούν και να συντηρούνται», έσπευσε να προσθέσει στη δευτερολογία του, επιβεβαιώνοντας ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει και για την κατασκευή και για τη χρήση των δρόμων. Το μόνο που βρήκε να πει για να χρυσώσει το χάπι, είναι ότι θα πάμε σε ένα ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, με «δικαιότερη χρέωση».
         Κάνοντας μπαλάκι τις κυβερνητικές ευθύνες, ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα η ευθύνη ανήκει στις περιφέρειες και όχι στο υπουργείο του. Επίσης αναφέρθηκε σε ορισμένα μπαλώματα που θα γίνουν σε ένα μικρό τμήμα του συγκεκριμένου δικτύου, ενώ ανακοίνωσε ότι ο οδικός άξονας Αμβρακία - Άκτιο θα ολοκληρωθεί το 2020.

Πανάκριβο εμπόρευμα η μετακίνηση
ΒΙΝΤΕΟ 3: 

«Είναι λαϊκισμός οι δεκάδες νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες;», σημείωσε στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, στηλιτεύοντας τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει τις μεταφορές σε πανάκριβο εμπόρευμα. 
      Απαντώντας στα περί «αναρμοδιότητας», ανέφερε ότι αρχικά η Επίκαιρη Ερώτηση είχε κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο παρέπεμψε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο