Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Καταγγελίες για παράνομες μεταφορές μαθητών από “μαϊμού” ταξί

Στο “στόχαστρο” των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχουν μπει το τελευταίο διάστημα καταγγελίες σχετικά με την μη τήρηση των κανόνων ασφαλούς μεταφοράς μαθητών από επαγγελματίες της περιοχής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, ερεύνησαν μετά από καταγγελία τις συνθήκες μεταφοράς παιδιών ΑμεΑ σε σχολειό.

Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως στη μεταφορά των παιδιών  δεν χρησιμοποιούνταν το επαγγελματικό όχημα που είχε δηλωθεί αλλά ένα άλλο ιδιωτικό επταθέσιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο επαγγελματίας ανέφερε πως το επαγγελματικό του όχημα ήταν χαλασμένο, χωρίς κανείς βέβαια να μπορεί να επιβεβαιώσει εάν όντως είναι έτσι και επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο. Η  νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο 200 ευρώ για κάθε μέρα που διαπιστώνεται η συγκεκριμένη παρατυπία.
 Σε κάθε περίπτωση πολλές είναι οι φήμες μεταξύ ανθρώπων του χώρου,  ότι ένας αριθμός επαγγελματιών χρησιμοποιεί άλλου είδους αυτοκίνητα από αυτά που προβλέπονται στις συμβάσεις, ώστε να χρησιμοποιούν το επαγγελματικό τους σε άλλες δουλειές. άλλοι πάλι για να προλάβουν τις δουλειές τους δεν τηρούν τα προβλεπόμενα ωράρια παράδοσης παραλαβής των παιδιών.
“Από εκεί και πέρα, την στιγμή που έχουμε λιγοστό προσωπικό, δεν μπορούμε να έχουμε από έναν υπάλληλο σε κάθε σχολείο. Ετσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν οι όροι της σύμβασης τηρούνται από κάποιους επαγγελματίες. Οπότε ζητούμε την συνεργασία των Διευθύνσεων των σχολείων και τον γονέων, ώστε να επεμβαίνουμε όταν διαπιστώνεται πως κάτι δεν πάει καλά.”, λένε πηγές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Το Ραδιο ταξί Αγρινίου
Η μεταφορά παιδιών σε σχολεία του Αγρινίου από τις γύρω περιοχές, από οδηγούς ταξί που κάνοντας χρήση των ιδιωτικών τους οχημάτων και όχι των επαγγελματικών, παραβιάζοντας τις συμβάσεις τους, είναι κάτι που απασχολεί και το σωματείο ράδιο ταξί Αγρινίου.
Συγκεκριμένα, το Σωματείο έχει ενημέρωση ότι πρόσφατα έχουν γίνει έλεγχοι  σε οδηγό που με τη χρήση οκταθέσιου βαν και όχι του επαγγελματικού του οχήματος μετέφερε παιδιά από περιοχές του Βάλτου σε σχολεία στο Αγρίνιο, την ώρα που το επαγγελματικό του όχημα έκανε άλλες διαδρομές, παραβιάζοντας τη σύμβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και από οδηγούς στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ενώ από το Ραδιοταξί Αγρινίου έχουν καταδείξει συγκεκριμένες περιπτώσεις για παρανομίες  στο Τμήμα Εμπορίου, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί επίσημη καταγγελία.
Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ραδιοταξί Αγρινίου κ. Κώστα Βλάχο σχετικά με το θέμα, ο οποίος δήλωσε την πεποίθησή του πως κανένα μέλος του Ραδιοταξί Αγρινίου δεν παραβιάζει τη σύμβαση με παρόμοιο τρόπο ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αντιληπτό. Ο κ. Βλάχος μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως έπειτα από κάποιες συναντήσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρεθεί κάποια λύση…
 http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΩΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΉΔΩΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΙΧ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο