Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σπίρτζης: Δεν θα καταδικαστεί κανείς για άρνηση πληρωμής στα διόδια

Δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια, προεξόφλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι «δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018».

Ο υπουργός παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «τα διόδια στο οδικό δίκτυο», με τη συζήτηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, να εξελίσσεται σε κλίμα έντασης καθώς οι παριστάμενες συλλογικότητες από κατοίκους του Αγ. Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο νέων σταθμών διοδίων στα σημεία αυτά.
Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση και του ζητήματος των διοδίων εντός του νομού κατ΄ αρχήν. Αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχαν οι διαπραγματεύσεις με εργολάβους και κατασκευαστές, επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε καταγγείλει τις συμβάσεις ως εύκολη λύση, πλην όμως θα έπρεπε να επιστρέψουμε την κοινοτική χρηματοδότηση και αποζημιώσεις ύψους 8.5 δισ.».
Συμπλήρωσε ότι «αυτός ο κίνδυνος έπρεπε κατά προτεραιότητα να αποσοβηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι 5 αυτοκινητόδρομοι, οπότε και θα ακολουθήσει και η διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο