Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ιονία Οδός: Η στιγμή που αυτοκίνητο παίρνει παραμάζωμα τις μπάρες των νέων διοδίων (Βίντεο)

Αυτοκίνητο που έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα δεν σταματάει στα διόδια της Ιονίας Οδού. Στο βίντεο ντοκουμέντο βλέπουμε τι κάνει ο οδηγός για να μην πληρώσει το αντίτιμο…
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10.00 σε έναν από τους νέους σταθμούς διοδίων της Ιονίας Οδού. Αυτοκίνητο με κατεύθυνση από τα Γιάννενα προς στο Αντίρριο έχει αναπτύξει ταχύτητα και προφανώς ο οδηγός για να μην πληρώσει το αντίτιμο, δεν φρενάρει και παίρνει παραμάζωμα τις μπάρες. Το συμβάν κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ που βρισκόταν στο σημείο για ζωντανή σύνδεση. Στο βίντεο βλέπουμε το ΙΧ να περνάει με μεγάλη ταχύτητα, τη μπάρα να ξηλώνεται και ακούγεται ο ήχος από τη σειρήνα.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλες ζημιές και τραυματισμοί. Ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Για την ώρα ο οδηγός συνεχίζει την πορεία του. Δείτε τι ακριβώς έγινε στο νέο σταθμό των διοδίων…

Οι τιμές στα νέα διόδια της Ιονίας Οδού
Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η λειτουργία σταθμών διοδίων στην «Ιόνια Οδό» και ειδικότερα στο οδικό τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου, έως τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας. Όπως ανακοινώθηκε από τη «Νέα Οδό» η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα, περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων του Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά. Ειδικότερα, οι τιμές διοδίων τελών στο Αγγελόκαστρο είναι οι ακόλουθες. Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 2,45 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 3,50 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 12,25 ευρώ.
Οι τιμές στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά είναι οι εξής: Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 1,10 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 1,60 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 5,65 ευρώ.
Όπως διευκρινίζεται από τη «Νέα Οδό», «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι». Αντιστοίχως, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να  πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι». Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη «Νέα Οδό», «κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, τετραψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στον αριθμό 2641 306 306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης».
Τηλεόραση ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο