Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Μέντζου

Ελεύθεροι αφέθησαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αγρινίου η γυναίκα και ο αδελφός της, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του άτυχου δάσκαλου.
 Τo πρωί της Τετάρτης 19 Απριλίου, πέρασαν το κατώφλι του Ανακριτή μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και από κοινού του 46χρονου Νίκου Μέντζου,  πριν από έξι χρόνια.

Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν πως δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης τους και δεν τους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι. Όπως επεσήμανε ο νομικός της οικογένειας του δάσκαλου,  από πλευράς Ανακριτή δεν τους τέθηκε κανένα ερώτημα κατά την απολογία τους.
Από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου, βρισκόταν η χήρα του δάσκαλου, που ενημερωνόταν για τις εξελίξεις και ο δικηγόρος της πατρικής οικογένειες του Νίκου Μέντζου,  Χριστόφορος  Παπαϊωάννου.
Τη χήρα συνόδευαν μάρτυρες που ήθελαν να καταθέσουν στον Ανακριτή όσα ο σύζυγος της τους είχε αποκαλύψει.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δάσκαλου , δεχόταν απειλές από τον αδελφό της γυναίκας που απολογείτο στον Ανακριτή. Ο Ανακριτής όμως, δεν τους δέχτηκε.
Ερωτήματα
Τα όσα συνέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, προκάλεσαν  ιδιαίτερη εντύπωση σε νομικούς κύκλους. Τα βασικά ερωτήματα που θέτουν, είναι τα εξής:
Γιατί να προσωποποιηθεί η δίωξη μετά από τόσα χρόνια ερευνών και να κατηγορηθούν  τα συγκεκριμένα άτομα για δολοφονία; Γιατί να κληθούν να απολογηθούν χωρίς να τους τεθεί κανένα ερώτημα και τελικά να αφεθούν ελεύθερα, χωρίς έστω έναν  περιοριστικό όρο;
Δείτε περισσότερα για το «ολοκαύτωμα» του άτυχου δάσκαλου που πάγωσε την κοινή γνώμη και όλες τις δικαστικές εξελίξεις εδώ.
http://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο