Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΠΕΤΑΛΑ: Πρόταση για κτηνοτροφικό πάρκο στον Πεταλά

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΠΕΤΑΛΑ
Αρ. Μητρώου: Α/Α 1/01-03-2017 Π.Α - Α.Φ.Μ.: 997190601 Αρ. Λογαριασμού ΕΤΕ: 321/001520-27
«Φορέα Διαχείρισης, Προστασίας και Ανάδειξης Κεχρινιά 04/04/2017 του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στον Πεταλά»
Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Διεύθυνση: Κεχρινιά – Βάλτου Τ.Κ. 30500
Email: katafigiopetala@gmail.com

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Κτηνοτρόφους
Φίλε Κτηνοτρόφε,
Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας έχουν εγκριθεί, τρία μεγάλα έργα Α.Π.Ε..
1)-Σύστημα αντλισοταμίευσης στην Αλευράδα,
2)-Αιολικός Σταθμός στην θέση Πεταλάς του Τ.Δ. Κεχρινιάς, και
3)-Αιολικός σταθμός στην ευρύτερη περιοχή του Περδικακίου, Αυλακίου και Πατιόπουλο.

        Αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εκτιμούμε ότι για κάθε έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, που αναμένεται να έχει επιπτώσεις τόσο στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη, τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον, ως χώρο ζωής και ως πεδίο ανάπτυξης του ανθρώπου, θα ήταν ορθό και πρέπον να ζητούνται οι απόψεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς (Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, κ.α.)..........



       Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις και αποφάσεις των υπεύθυνων αιρετών συμβούλων και φορέων δεν πρέπει να βασίζονται σε αυθαίρετες αποτιμήσεις επί επιστημονικών θεμάτων και ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις για άδειες σταυλικών εγκαταστάσεων, χωρίς καμία πρωτοβουλία από μεριά τους, για την επίλυση τους. Με αποτέλεσμα εκατοντάδες κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίζετε τεράστια οικονομικά προβλήματα.
         Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, για να ξεφύγεις από τα γρανάζια του «ελεγχόμενου» κρατικού μηχανισμού και να δώσεις οριστική λύση στο πρόβλημά σου. Πολύ περισσότερο δε να εκμεταλλευτής τις αναπτυξιακές δυνατότητες που σου δίνονται, μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα (100% χρηματοδοτούμενα), να εκσυγχρονίσεις την εκμετάλλευσής σου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
    Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 487/12-07-2002 Υπουργική απόφαση περί «Ίδρυση Κτηνοτροφικών Πάρκων», σου δίνεται η δυνατότητα να εκσυγχρονιστή η εκμετάλλευσή σου, με μηδενικό κόστος για τον κτηνοτρόφο, μέχρι την δημιουργία της εγκατάστασης. Για να επιτευχθεί το παραπάνω θα πρέπεινα συλλέξετε υπογραφές και να γίνει ενιαίο αίτημα προς τον Δήμο, για την ανάληψη πρωτοβουλίας και να δημιουργήσει τον Φορέα που θα υλοποιήσει και θα διαχειριστεί το Κτηνοτροφικό Πάρκο.
    Υπάρχει η δυνατότητα όμως να γίνει και σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.
     Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί ένας φορέας (Ν.Π.Ι.Δ.) οποιασδήποτε μορφής και να ενταχθεί στο άρθρο 10 του Ν. 2742/1999 περί «Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων». Με αυτό πετυχαίνετε τον χαρακτηρισμό εκτάσεων, ως Κτηνοτροφικές Ζώνες, κ.α., με υπογραφή Υπουργού, όπως και όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται σε όλοι την επικράτεια, χωρίς να ερωτάτε κανείς. Μόνο γνωμοδοτήσεις.

       Φίλε Κτηνοτρόφε, αν θέλεις την αυτονομία σου, πρέπει να δράσεις άμεσα, γιατί κάποιοι σε θέλουν ελεγχόμενο και χειραγωγούμενο. Αν δεν διεκδικήσεις το μέλλον σου, θα σου το κλέψουν κάποιοι άλλοι. Όταν θα υλοποιηθούν όλα αυτά τα «μεγάλα αναπτυξιακά έργα» και θα χαθεί η ευκαιρία σου, θα είναι πολύ αργά.
        Θα είμαι δίπλα σε όποιον θέλει να διεκδικήσει ότι του ανήκει και ότι του έχουνε στερήσει, χρόνια τώρα, όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για το καλό μας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο