Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Ζητείται όραμα στο Λιμενικό Ταμείο και αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Ξηρομέρου!

Ζητείται όραμα στο Λιμενικό Ταμείο και στον Δήμο Ξηρομέρου!!!!!

     Δεν με πειράζει που έρχομαι δεύτερος μετά τον κύριο Αποστόλη Πανταζή, που λέω ότι δεν υπάρχει Όραμα.
   Αλλά θα γίνω πολύ συγκεκριμένος  εξ αφορμής δύο περιστατικών χθες και σήμερα, αφού δεν σκόπευα να μιλήσω, αλλά τώρα αισθάνομαι, πως πρέπει να το κάνω!!!
     Σήμερα το απόγευμα που πήγαμε στο Νεκροταφείο Αστακού για να ανάψουμε τα καντήλια  στους τάφους δικών μας αγαπημένων ανθρώπων, βρέθηκα λίγες ώρες από την έναρξη και επίσημα της Μεγάλης Εβδομάδας μπροστά σε τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής, όπου ολόκληρο το Νεκροταφείο ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

         Γι‘ αυτό δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία περί οικονομικής στενότητας των Δήμων, αφού το τέλος για τα Νεκροταφεία είναι ανταποδοτικό και πληρώνεται από τους Πολίτες. Ακόμη και ο γιός μου που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Γαλλίας, πληρώνει κανονικά τα 8 ευρώ τον χρόνο, που είναι το τέλος και υπάρχει η απαίτηση από τους Πολίτες η Δημοτική Αρχή να φροντίζει όχι μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα, αλλά κάθε βδομάδα να γίνεται ο καθαρισμός, για να μην υπάρχουν αυτές οι εικόνες ντροπής 6 ημέρες πριν την Ανάσταση!!!.......



   Αλλά αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως οραματικό μιας Δημοτικής Αρχής,αλλά ως υποχρέωση να είναι συνεπής στα προβλήματα Καθημερινότητας της ζωής των Δημοτών!!!
      Υπάρχουν κάποιοι που λένε, ότι γίνεται, αρκεί να  γίνεται, είναι καλό για τον τόπο.
     Διαφωνώ κάθετα. Ότι γίνεται, πρέπει να γίνεται με όραμα και με αυστηρό προγραμματισμό προτεραιοτήτων, γιατί αλλιώς τα χρήματα δεν πιάνουν τόπο και είναι δεν να τα πετάμε και απλά να βολεύονται κάποιοι εργολάβοι!!!

        Η Δημοτική Αρχή σε λίγο καιρό κλείνει 3 χρόνια άσκησης εξουσίας. Όταν ανέλαβαν την εξουσία είχε αλλάξει ο νόμος και το Λιμενικό Ταμείο από το Μεσολόγγι, που υπαγόταν ήρθε στον Δήμο Ξηρομέρου. Στα δυο χρόνια με βάση τους δύο Προϋπολογισμούς ξοδεύτηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ και δεν είδα τίποτα το οραματικό.!!

        Οι λάμπες που μπήκαν στο Ρεβελί –Βαρκά, εκεί που υπήρχαν οι φοίνικες ασφαλώς είναι πολύ καλές, σε αντίθεση με τις ίδιες που μπήκαν στο λιμάνι και είναι παντελώς ακατάλληλες για τον χώρο και βρέθηκε η λύση  για να διορθωθεί το λάθος, να αφαιρέσουν την μία από τις δύο λάμπες, γιατί ο φωτισμός ενοχλούσε όσους καθόντουσαν στα μαγαζιά της παραλίας. Οι λάμπες όμως μπορούσαν να περιμένουν και 5 χρόνια ακόμη για να αντικατασταθούν ή η πλακόστρωση του πεζοδρομίου εκεί που μπήκαν οι λάμες στο Ρεβελί μπορεί να περιμένει και 5 και 6 χρόνια.

       Δεν είδα όμως να υπάρχει το όραμα, να ολοκληρωθεί ο παράλιος μόλος στον χώρο αυτό, όταν μας σταμάτησε το Λιμεναρχείο, μετά από αναφορές κάποιων "καλών" συμπολιτών μας. Και από τότε πέρασαν 8 χρόνια και δεν έγινε τίποτα, παρά το γεγονός ότι ανέθεσα στην Μηχανικό του Δήμου κυρία Ραλάτου και συνέταξε μελέτη, την οποία αποστείλαμε στο Λιμενικό Ταμείο στο Μεσολόγγι, γιατί το κράτος θεωρούσε τον Δήμο αναρμόδιο και αρμόδιο το Λιμενικό Ταμείο.
       Επίσης καταθέσαμε ως Δήμος μελέτη (η οποία υπάρχει στον Δήμο), για την κατασκευή στην περιοχή αυτή πλωτών προβλητών για 60 σκάφη, την οποία μας απέρριψαν, γιατί την ήθελαν από το Λιμενικό Ταμείο. 
       Αυτά είναι λοιπόν  τα οραματικά έργα για το Λιμενικό Ταμείο στον Αστακό. Δηλαδή η ολοκλήρωση του παράκτιου μόλου, όχι απλά τα 100 περίπου μέτρα, που είχαμε ξεκινήσει εμείς, αλλά από εκεί που δένει  το καράβι μέχρι την γλίστρα, τα οποία θα συμβάλουν στην Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου και όχι τα κάθε λογίς μικρά εργάκια.

         Χθες με συγκλόνισε το γεγονός, ότι μια οικογένεια στην Χαλκιδική δεν θα κάνει Πάσχα, αφού έχασε τον 38χρονο γιό τους, γιατί δεν υπήρξε η στοιχειώδης λεβεντιά σε κάποιον Γιατρό, Πυροσβέστη ή οδηγό του Δήμου, να αρπάξει το ασθενοφόρο, αφού δεν υπήρχε οδηγός, αλλά καθόντουσαν και κοίταζαν το παλικάρι να αργοπεθαίνει ουσιαστικά αβοήθητο!!!
    Εγώ ξέρω, πως αν ο Στάικος βρισκόταν εκεί, πολύ πιθανόν το παλικάρι αυτό να ζούσε!!!
    Όταν στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού προμηθευτήκαμε 12 μηχανήματα, δεν είχα φανταστεί, ότι θα υπήρχαν κάποιοι μικρόψυχοι και υστερικοί, που θα εφημέρευαν στο Κέντρο Υγείας Αστακού και με πολύ φαρισαϊσμό και τυπολατρεία  θα δημιουργούσαν το πρόβλημα που δημιούργησαν και αύριο εξ ‘αιτίας της αφροσύνης τους μπορεί να πεθάνει στον Αστακό, όπως στην Χαλκιδική ένας νέος άνθρωπος, αλλιώς θα είχαμε πάρει ένα πυροσβεστικό λιγότερο και θα είχαμε προμηθευτεί ένα Δημοτικό Ασθενοφόρο!!!
       Ούτε ο πρώην Δήμαρχος κύριος Σαμαράς, όταν δώρισε στο Κέντρο Υγείας αυτό το ασθενοφόρο, το είχε φανταστεί, ότι θα ήταν, για να κάθετε ακίνητο και να πεθαίνουν αβοήθητοι άνθρωποι, γιατί τότε θα το είχε δωρίσει στον Δήμο και δεν θα είχαμε ως κοινωνία ανάγκη τον κάθε ανάλγητο "γιατρό".
        Σας μεταφέρω λοιπόν το αίτημα της κοινωνίας, το οποίο είναι επίσης οραματικό, να φροντίσετε αν είναι δυνατόν ο Δήμος μέσα στο 2017 να προμηθευτεί Δημοτικό Ασθενοφόρο, για να μην έρθει και η σειρά μας και θρηνήσουμε απώλεια ζωής νέου ανθρώπου!!!
      
   Δεν αντιλήφθηκα τουλάχιστον μια απόφαση Δ.Σ, με την οποία να ζητάμε από την Κυβέρνηση, να ενταχθεί και να κατασκευαστεί το τμήμα του δρόμου Άγιος Δημήτριος- Γέφυρα Γουριάς, γιατί αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα για να λειτουργήσει το Πλατυγιάλι, που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή και μετά το τμήμα Πλατυγιάλι –Αστακός!!!!
   Δεν ξεχνάω ασφαλώς ότι πριν από τρία χρόνια, όταν αντιμετώπιζα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, ότι είχα πει και με εκείνο το ωραίο τραγούδι ποτέ ξανά!!!
       Όμως αν μετά από ένα χρόνο δεν δω τίποτα οραματικό να γίνεται, παρά τις έντονες αντιρρήσεις από την οικογένεια μου, τότε ασφαλώς  θα είμαι Υποψήφιος με οραματικό πρόγραμμα και προτεραιότητες  και ας έλθω τελευταίος στις προτιμήσεις των Συνδημοτών μου. Εγώ διψασμένος για καρέκλες και εξουσία δεν είμαι .!!!
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα  χρειαστεί!!!

 Με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους  ανεξαιρέτως Καλό Πάσχα με τις οικογένειές σας, γιατί για εμένα θα είναι λίγο δύσκολο, για πρώτη χρονιά δίχως τις εγγονούλες μου.

Αστακός 9/4/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού   







8 σχόλια:

  1. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΙΓΝΙΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΤΙΜΟΙ ΗΤΑΝ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος να ασχοληθεί μαζί σου λοιπόν;
    Όταν εσύ αλλάζεις τις αποφάσεις σου σαν τα πουκάμισα.
    Μια δεν θα ξανασχοληθω ποτέ ξανά και την άλλη ναι θα είμαι υποψήφιος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα καταλαβαίνουμε οτι ο πιό καλός δήμαρχος ήταν ο Στάικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤάΛΕΓΑΝ πρώΤΑ
    Ο Π. ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σπουδαιότερο Παναγιώτη,τους ξεραμένους ΦΟΊΝΙΚΕΣ που θα πέσουν στην Εκλησία και στα
    μνήματα των Πατεράδων μας,αν και πολλάκις ειδοποιήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον νυν και τον
    τέωςτους είδες γράψε και για αυτους κάτι πριν σθμβει το απευκταίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όραμα έχουμε και εμείς οι νέοι στον αστακό που προτιμάμε να κρατάμε την ανωνυμία μας προκειμένου να μη μπούμε σε παιχνίδια δικά σας και όταν λέω δικά σας εννοώ εσάς που ηγειστε των ηνιων τα τελευταία 20 χρόνια και έχετε την εμπειρία αλληλοκατηγοριων όλοι εσείς όμως έχετε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση του Αστακου. Η διαφορά μας με εσάς είναι ότι δεν έχουμε την οικονομική Δυνατότητα να λάβουμε μέρος σε μια εκλογική Αναμέτρηση αφού οι θεσμοί έτσι το απαιτούν οπότε θεριζετε και αλωνιζετε μόνοι σας. Αλλά μην υποτιματε την νοημοσύνη μας αναφέρετε συχνά κύριε Παναγιώτη το περιστατικό με το ασθενοφόρο. Εντάξει έγινε έτσι όπως έγινε ευτυχώς δεν είχαμε θύμα όπως στην περίπτωση του 38 χρόνου πρόσφατα αλά και εγώ και οποιοσδήποτε θα οδηγούσε το ασθενοφόρο αν το επετρεπαν οι συνθήκες για να σώσουμε τον άνθρωπο από τη στιγμή που δεν υπήρχε οδηγός δεν είναι κάτι που σας ανήκει η ότι ήσασταν η τελευταία επιλογή . Με τα λεγόμενα σας επιβεβαίωνετε ότι οι υπόλοιποι δημότες είναι αβουλοικαι και ότι μόνο σε εσάς πέρασε από το μυαλό να οδηγησετε το όχημα το γεγονός ανήκει πλέον στο παρελθόν ας φροντίσει η αρμόδια υπηρεσία για τα ωράρια των οδηγών. Στα υπόλοιπα περί προκειμενης επαναθετησις σας ως Νέος υποψήφιος δήμαρχος αφού πριν όμως δύο χρόνια μας είχατε αποκλεισει το ενδεχόμενο να ασχοληθείτε ξανά με τα κοινα και μάλιστα είχατε βγάλει και κάποια ανακοίνωση περί αυτού επικαλοντας θέματα υγείας και σαν γιατρός όταν το λέτε εσείς φαντάζομαι η απόφαση ήταν τελειωτικη, Μετά από όλα αυτά πως περιμένετε εμείς να σας πιστέψουμε στα οράματα σας;; πιστεύω είστε ανοιχτόμυαλος αν πραγματικά έχετε κάποιο όραμα καλό θα ήταν να στηριξετε κάποιο νέο άτομο Αδιάφθορο ακόμα πρόθυμο να κουμανταρει σωστά το Δήμο του Αστακου και όταν λέω Νέο δεν εννοώ ηλικιακά τους ηλικιακά νέους τους βλέπουμε στην τώρα Διοίκηση και δυστυχώς με απογοήτευουν Έχουν βέβαια τον λόγο τους ο καθένας πιστεψαμε πως το χρήμα θα φέρει χρήμα σε ποια χώρα έχει γίνει αυτό; Νέο εννοώ στα Μυαλά στις Ιδέες στην τήρηση των Νόμων και στο πέρας των υποχρεώσεων σαν Δήμαρχος αυτός που θα προσπαθήσει να βρει τη λύση να ξεκολλήσει τον Δήμο από την αφανια και την απραγια και να μη περιμένει από τους συμβούλους... Και εσάς σας είδαμε αν ήσασταν καλός να είστε σίγουρος ακόμη θα ήσασταν δήμαρχος μην σας κακό φαίνεται είναι η αλήθεια τα λάθη μπορούν να διορθωθούν βέβαια σε μια κοινωνία που το κριτήριο ψήφου θα είναι το αποτερο μελον και όχι το προσωρινό παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί μου φίλοι 12:29 μ.μ., 12:44 μ.μ., 2:01 μ.μ., 2:33 μ.μ.
    Εγώ θα περίμενα με επιχειρήματα να με σκίσετε .!!!
    Μούγκα όμως , για την ολοκλήρωση του παραλιακού μόλου, των πλωτών προβλητών , του Νεκροταφείου ,που την άλλη μέρα καθαρίστηκε, για τον δρόμο Άγιος Δημήτριος –Γέφυρα Γουριάς, για το ασθενοφόρο που εκτός από τον 38χρονο σήμερα πέθανε πάλι στην Χαλκιδική 55χρονος, γιατί δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου .!!!!!
    Άντε λοιπόν από εμένα μόνο Καλό Πάσχα σε σας και τις οικογένειές σας.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο