Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ιόνια Οδός: Πότε θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια και πόσο θα κοστίζουν

Η παράδοση των νέων τμημάτων των αυτοκινητόδρομων φέρνει αλλαγές στον χάρτη των διοδίων, με αυξήσεις και μειώσεις στις τιμές. Εκείνο που, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι πότε θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια και συγκεκριμένα αν θα λειτουργήσουν πριν ή μετά το Πάσχα.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», όταν παραδοθεί το σύνολο των υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων για τα Ι.Χ., η διαδρομή Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα κοστίζει 30,75 ευρώ, η διαδρομή Αθήνας – Πάτρας 11,50 ευρώ και το Αντίρριο – Ιωάννινα 12,45 ευρώ.
Ιονία Οδός. Στη διαδρομή Αντιρρίου – Ιωαννίνων (όταν παραδοθεί ολόκληρη) η Νέα Οδός θα λειτουργεί τέσσερις σταθμούς διοδίων: στην Κλόκοβα (Ι.Χ. 2,95 ευρώ), στο Αγγελόκαστρο (Ι.Χ. 3,50 ευρώ), το Μενίδι (Ι.Χ. 2,95 ευρώ) και το Τέροβο (3,05 ευρώ). Συνολικά λοιπόν για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 12,45 ευρώ. Επομένως, αν προσθέσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (Ι.Χ. 13,30 ευρώ), τότε η διαδρομή Αθήνας – Ρίου – Ιωαννίνων για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 37,25 ευρώ.
Αν ένας οδηγός θέλει να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, αν επιλέξει να πάει μέσω Εγνατίας Οδού (τέσσερις σταθμοί, για Ι.Χ. 8,40 ευρώ) και Ιονίας Οδού και γέφυρας Ρίου, η διαδρομή θα του κοστίσει σε διόδια 34,15 ευρώ. Αν επιλέξει την ΠΑΘΕ και χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό για να παρακάμψει την πρωτεύουσα, θα πληρώσει 45,05 ευρώ.
Αθήνα – Πάτρα. Στη διαδρομή Ελευσίνας – Πάτρας, η Ολυμπία Οδός θα λειτουργεί πέντε μετωπικούς σταθμούς: στην Ελευσίνα, στον Ισθμό, στο Ζευγολατιό, στον Ελαιώνα Αιγιαλείας και στο Ρίο, οι οποίοι θα χρεώνουν συνολικά 11,50 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας η περιμετρική της Πάτρας θεωρείται αστικός δρόμος και δεν θα έχει διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο