Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ο Σεφ Γιώργος Τσουνάκας απο την Πάλαιρο (Σκλάβαινα) παρουσίασε τοπικές Ξηρομερίτικες συνταγές στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς


Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά με τον συμπατριώτη μας Σεφ Γιώργο Τσουνάκα στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

          Ο συμπατριώτης μας Σεφ Γιώργος Τσουνάκας απο την Πάλαιρο (Σκλάβαινα) συνεχίζει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στην τοπική Ξηρομερίτικη κοινωνία. Αυτή τη φορά συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που ολοκληρώθηκε και χθες Κυριακή τελευταία ημέρα, παρουσίασε τοπικές συνταγές όπως είναι ο τοπικός παραδοσιακός λαδοχαλβάς και λαδογλυκό ταψιού με σουσάμι. 
   Ο διακεκριμένος σεφ, παρουσίασε τοπικές συνταγές και πρόσφερε πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των προϊόντων του τόπου μας.............

 
Για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων, ο Γιώργος Τσουνάκας, δήλωσε: 
     Χθες Κυριακή 2.4.2017 στο συνέδριο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε και ο τοπικός παραδοσιακός λαδοχαλβάς της περιοχής μας. Δεύτερο γλυκό ήταν το λαδογλυκό ταψιού με σουσάμι. Εγώ ως αναπληρωτής πρόεδρος της λέσχης και ως ιδρυτικό μέλος του ινστιτούτου γαστρονομίας Ελλάδος θα προσπαθήσω να βρω και να καταγράψω τα τοπικά κι παραδοσιακά εδέσματα της περιφερειάς μας και του τόπου μας. 
        Σκοπός μας είναι να κάνουμε μια βιβλιογραφία με την αληθινή τοπική παραδοσιακή κουζίνα και να την κάνουμε δώρο στο υπουργείο τουρισμού να χρησιμοποιηθεί επίσημα για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Ελλάδος στο εξωτερικό. 
      Για όλα αυτά μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν θα χρειαστώ την εθελοντική συνδρομή των συμπατριωτών μου, και ιδιαίτερα των γιαγιάδων μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μουσακάς και πίτα σουβλάκι. Έχει πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς που δεν τους έχουμε αναδείξει. Είναι καιρός λοιπόν να ξεκινήσουμε και αυτό με την συνεργασία όλων μας.

Με τιμή

Τσουνάκας Γεώργιος
Executive chef
Αναπληρωματικός πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος

4 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε Γιωργο λεβεντια. Μπραβο και πολλα συγχαρητηρια. Προχωρα μπροστα.

    Μια παλια σου συμμαθητρια απο το χωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες Γιώργο. Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια πληροφορήθηκα την επιτυχία σου.

    Χαίρομαι οι νέοι της περιοχής μας να προχωρούν μπροστά ,να πετυχαίνουν στόχους και να είναι αποφασισμένοι για επόμενα βήματα.

    Για τις πληροφορίες που θέλεις να συλλέξεις, αν επιθυμείς , μπορώ να σε φέρω σε επικοινωνία με μια εξαιρετική λαογράφο της περιοχής που θα σου δώσει έγκυρο υλικό, να το αξιοποιήσεις με το τρόπο που νομίζεις.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα χαρω πολυ φιλε Κωστα για οτι βοηθεια μπορω να εχω απο ολους οσους θα ηθελαν να συνεργησουν προς αυτο το σκοπο.Ο γαστρονομικος τουρισμος μας οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην τοπικη κουζινα και οχι στην παραδοσιακη.Η παραδοσιακη ειναι κατι πολυ γενικο για εμενα.Πρεπει να δοθει η ταυτοτητα που αξιζει στα τοπικα εδεσματα.
    Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
    Τσουνακας Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο πάρε το τηλέφωνο μου από το xiromeronews και θα τα πούμε. Στείλε ένα mail και θα του το δώσει.
    Ευχαριστώ
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο