Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Φαγητό για 6.000 Αγρινιώτες!


«Αλεξίσφαιρο» για την φτώχεια το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και φέτος το Πάσχα
Φαγητό για 6.000 Αγρινιώτες!
Αριθμοί «γροθιά στο στομάχι»

Η ζοφερή πραγματικότητα και η δυσχερής οικονομική καθημερινότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Αγρινιώτες, αναδεικνύονται περίτρανα από τους αριθμούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου, καθιστώντας σαφές ότι η εορταστική περίοδος δεν είναι ίδια για όλους. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία που ζούμε, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σιτίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ 2.250 οικογένειες, με περισσότερα από 6.000 άτομα. Παράλληλα, υπάρχει και μια δεύτερη λίστα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, η οποία αποτελείται από «έκτακτες» περιπτώσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη και διαθέτουν μηδενικό εισόδημα, αλλά όμως ζουν στο Αγρίνιο αρκετά χρόνια και είναι δηλωμένοι σε άλλους δήμους του νομού και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου. Οι οικογένειες αυτές είναι περίπου 100.

Οι βασικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήδη από την Μεγάλη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει να προμηθεύονται αρνί, γάλα, ηλιέλαιο, βιτάμ, λαχανικά και άλλα προϊόντα. Τις δύο πρώτες ημέρες από το κοινωνικό Παντοπωλείο πέρασαν περισσότερα από 1.100 άτομα, ενώ σήμερα αναμένεται οι υπόλοιποι. Φέτος, ο Δήμος Αγρινίου διέθεσε περισσότερα από 200.000 ευρώ για τρόφιμα, αν και τα χρήματα αυτά δεν καλύπτουν τις ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου ούτε για 3 μήνες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένα από τα ελάχιστα παντοπωλεία στη χώρα που λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα από το ΤΕΒΑ και άλλα προγράμματα.
«Σαν κοινωνικό Παντοπωλείο δίνουμε εκ περιτροπής τρόφιμα στις 2.250 οικογένειες και σε ακόμη 100 οικογένειες. Στην Δυτική Ελλάδα, πλην του Αγρινίου, σε καμία άλλη πόλη δεν υπάρχουν Κοινωνικά Παντοπωλεία όπως τα ξέραμε, αλλά λειτουργούν Τράπεζες Τροφίμων. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ακόμη και για τους Δήμους και βεβαίως δεν υπάρχει η προσφορά που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια» επεσήμανε στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Καλαντζής, ο οποίος συμπλήρωσε αναφέροντας πως: «ο Δήμος έχει κινητοποιήσει φορείς, εταιρείες, τοπικά καταστήματα που πάντοτε βοηθούν. Η κρίση αντί να συρρικνώνεται, μεγαλώνει και είναι λυπηρό να βλέπεις συνανθρώπους σου να περιμένουν στην ούρα από τις 7.30 το πρωί για να πάρουν τρόφιμα. Τα προϊόντα που «περισσεύουν» τα διοχετεύουμε όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


                                                                 Ο Κώστας Καλαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο