Τρίτη 11 Απριλίου 2017

6 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο για το ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ σε διαγωνισμό Μαγειρικής στις Σέρρες






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με τεράστια επιτυχία για τους σπουδαστές του ΙΕΚ Βόνιτσας, ολοκληρώθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός σπουδαστών Αρχιμαγείρων ΙΕΚ με τίτλο “Φαντασία Γεύσεων της Σεραϊκής Γης”, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου του 2017 στις Σέρρες. 
    Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Σερρών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών Επιμελητήριο υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.............



    Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 169 σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)” από 21 δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ της επικράτειας. Τα μενού που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι σπουδαστές ήταν εξαιρετικά και εξέπληξαν ευχάριστα  την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κος Σκούρας Αθανάσιος, αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μέλος του παγκόσμιου club Αρχιμαγείρων.
      Δεκατρείς (13) σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας” του ΙΕΚ Βόνιτσας, υπό την εξαιρετική και επαγγελματική προετοιμασία των εκπαιδευτών τους, διαγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες κατακτώντας 6 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικά οι νικητές, ανά κατηγορία και ανά ημέρα, για το ΙΕΚ Βόνιτσας είναι οι παρακάτω:

1η Ημέρα - Σάββατο 8 Απριλίου 2017
Κατηγορία Black Box
Χρυσό μετάλλιο : Λέτσου Αμαλία – Σιδερά Βασιλική

Κατηγορία Κιμάς
Χρυσό μετάλλιο: Σπανός Ευάγγελος – Τσαουσάι Φλάβιο

Κατηγορία  Γλυκό
Χρυσό μετάλλιο: Σιδερά Βασιλική – Ράγκος Δημήτριος

2η Ημέρα – Κυριακή 9 Απριλίου 2017
Κατηγορία Ζεστό πιάτο σούπας
Χρυσό μετάλλιο: Χάρος Δημήτριος – Κράβαρη Μαρία

Κατηγορία Ζεστό πιάτο ψαριών
Χάλκινο μετάλλιο: Θειακού Ζαχαρούλα- Κουρή Μαρία

Κατηγορία Παραδοσιακή συνταγή νηστίσιμη
Χρυσό μετάλλιο : Λέτσου Αμαλία – Ράγκος Δημήτριος

Κατηγορία Καλλιτεχνική Δημιουργία
Χρυσό μετάλλιο: Αθήνης Γεώργιος – Κουρή Μαρία

Αργυρό μετάλλιο: Τσαουσάι Φλάβιο – Λαμπρακοπούλου Κωνσταντούλα

       Ο διευθυντής του ΙΕΚ Βόνιτσας συγχαίρει δημόσια τους εκπαιδευτές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)” που προετοίμασαν με επαγγελματισμό και οδήγησαν με μαεστρία στην επιτυχία τους σπουδαστές του ΙΕΚ και συγκεκριμένα την κα Παπαβασιλείου Μαρία (chef) και τον κο Τσιλίκη Γεώργιο (chef). 
        Συγχαίρει επίσης όλους τους σπουδαστές της ειδικότητας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και συγκεκριμένα τους Αθήνη Γεώργιο,  Θεϊακού Ζαχαρούλα, Λέτσου Αμαλία,  Σπανό Ευάγγελο, Χάρο Δημήτριο, Σιδερά Βασιλική, Κουρή Μαρία, Κράβαρη Μαρία,Τσαουσάι Φλάβιο, Λαμπρακοπούλου Κωνσταντούλα, Διαμάντης Φώτιος, Δοκανίκη Αλεξάνδρα, Ράγκος Δημήτριος οι οποίοι με το ήθος και την συνέπεια που τους διέκρινε, έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.
      Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας για την υποστήριξη που μας παρείχε καθώς και την διοίκηση του SozosInn Hotel για την ευγενική παραχώρηση των χώρων των μαγειρείων της ξενοδοχειακής μονάδας όπου και πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία των σπουδαστών μας.

Βόνιτσα 10 Απριλίου 2017

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο