Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Οκτώ άτομα εξαπάτησαν πάνω από 56 αγρότες

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 56 αγρότες και παραγωγούς της Αργολίδας και της Κορινθίας είχαν εξαπατήσει από το 2014 ως το 2016 τα μέλη μιας σπείρας αετονύχηδων, που εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι εταιρείας εξαγωγών και αγόραζαν τόνους προϊόντων πληρώνοντας με… «πέτσινες» επιταγές!

Οι απατεώνες, όλοι τους Έλληνες εκ των οποίων έξι άνδρες ηλικίας 36 ως 64 και δύο γυναίκες 44 και 40 χρόνων, δελέαζαν τα θύματά τους με το πρόσχημα ότι θα απορροφούσαν την παραγωγή τους μέσω κοινωνικών προγραμμάτων ή χυμοποίησης, έδιναν και υψηλές τιμές και τους έπειθαν έτσι να τους Παραδώσουν τα προϊόντα τους. Όταν, όμως, πήγαιναν να εξαργυρώσουν τις επιταγές, διαπίστωναν ότι δεν είχαν αντίκρισμα!
Με τη μέθοδο αυτή, οι απατεώνες έβγαλαν περισσότερα από 450.000 ευρώ στο διάστημα της δράσης τους! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου που εξιχνίασαν τις απάτες, πιστεύουν ότι είναι πολύ περισσότερες και καλούν όσους έχουν πέσει θύματα παρόμοιων περιστατικών να τα καταγγείλουν.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ ο 62χρονος και ο 64χρονος κατηγορούνται και για πλαστογραφία.


patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο