Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πάει για κόψιμο η ζώνη Α3 των ιχθυοκαλλιεργειών; Μακάρι...

Η αμαρτωλή ζώνη Α3.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται τους επόμενους μήνες τροποποίηση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών όσον αφορά την ζώνη Α3. Η τροποποίηση θα αφορά την απένταξη από την ζώνη Α3 του Καλάμου, του Καστού και των νησιών Φερμίκουλα και Άτοκος......

Αιτία αυτής της απένταξης θα είναι η εναρμόνιση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργιών με το χωροταξικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο προβλέπει καμία ιχθυοκαλλιέργεια σε αυτή την περιοχή, και πολύ ορθά το προβλέπει, γιατί μόνο παράφρονες θα μπορούσαν να σκεφτούν τέτοια σχέδια σε μία περιοχή πραγματικό επίγειο παράδεισο.
Μακάρι να το δούμε σύντομα να γίνεται και η ανεπίσημη πληροφόρηση που σήμερα έχουμε, να γίνει πλέον και επίσημα πράξη με αποφάσεις, χαρτιά και σφραγίδες. Μέχρι τότε θα είμαστε δύσπιστοι, θα αμφιβάλλουμε και θα ανησυχούμε. Όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 πρέπει να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε.
Επίσης αυτή η εξέλιξη είναι και ένα σήμα για την δική μας Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το πως επιτρέπει και δεν κάνει ουδεμία ενέργεια για τη ζώνη Α3 που συνεχίζει από Βελά μέχρι Μύτικα και πιο πάνω, μέχρι έξω το Μαραθάκι προς την Πάλαιρο, σε μία περιοχή που ήδη γνωρίζει μία τουριστική ανάπτυξη, που είναι ενιαία τουριστικά με Κάλαμο και Καστό Λευκάδας, με επενδύσεις στον τουρισμό σε εξέλιξη και στα σκαριά και με εξαιρετικές προοπτικές για το άμεσο μέλλον.
Κύριε Κατσιφάρα αυτιά και μάτια προς τα εδώ για αυτό το μεγάλο θέμα που αφορά το μέλλον της περιοχής έχουμε;
mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο