Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Δικογραφία σε 30χρονο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αλλοδαπών αρχών, μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα οποία, χρήστης του διαδικτύου στην Ελληνική επικράτεια, χρησιμοποιώντας μια και μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση, κατείχε ή/και διαμοίραζε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 30χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (27 Απριλίου 2017), παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 30χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
Ο 30χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο