FaceBook

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

O Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου απαντά για H&M και στέλνει μήνυμα στους καταναλωτές

 «Τρεις εμπορικές «οφειλές»… τώρα που κατάκατσε ο «κουρνιαχτός» για την εγκατάσταση της Πολυεθνικής Η&Μ στο Αγρίνιο. Mε αυτό τον τίτλο έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης , υπογραμμίζοντας τον συμβολισμό που αυτή είχε.  Δεν παραλείπει με δηκτικό τρόπο να απαντήσει  στους «ανησυχούντες στα social media»   ότι και «η συγκεκριμένη πολυεθνική τελικά θα βρει τον τρόπο να ανοίξει…».
Ο Εμπορικός Σύλλογος δράττει της ευκαιρίας να ζητήσει τη στήριξη των καταναλωτών  με το εξής μήνυμα: «Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συντοπίτες καταναλωτές και φίλους…ότι η αγορά της πόλης μας διαθέτει τοπικές επιχειρήσεις με ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές για όλα τα βαλάντια και με  «ονοματεπώνυμο»…, που τον τζίρο τους, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές, τον ανακυκλώνουν και τον διαχέουν στον τόπο μας, προς όφελος και προς το συμφέρον του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
3  ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ «ΟΦΕΙΛΕΣ» !!! …ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΑΤΣΕ Ο ΄΄ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΄΄!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ H & M ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΟΦΕΙΛΗ 1η
Οφείλουμε να τονίσουμε και δημόσια την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Είναι μια απόφαση που εμπεριέχει κυρίως έναν « συμβολισμό»  απέναντι σε ένα διάτρητο ως  ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο που θα όφειλε να ρυθμίζει το εμπορικό δίκαιο και την εμπορική χωροταξία της χώρας και να εξασφαλίζει στην αγορά συνθήκες  «ισονομίας»  και «τίμιου ανταγωνισμού»  και όχι τον παράδεισο ολιγοπωλιακών στρεβλώσεων και συμφερόντων.
ΟΦΕΙΛΗ 2η
Οφείλουμε να καθησυχάσουμε τους «ανησυχούντες»  !!! στα social media κυρίως, ότι και η συγκεκριμένη πολυεθνική τελικά θα βρει τον τρόπο να ανοίξει…- νομικό πλαίσιο «κόσκινο»  με πολλές πόρτες και ακόμη περισσότερα παράθυρα διαθέτει η νεοαποικία του «ελλαδιστάν» – και η «ανάπτυξη» (τρομάρα μας) είναι κοντά …και δεν θα χρειάζεται να ξενιτεύονται σε άλλες πόλεις για να βρουν αυτή ή  άλλες πολυεθνικές να ψωνίσουν (έλεος….). Απλά να τους ενημερώσουμε, αν το θεωρούν σημαντικό, ότι  η παρουσία τους, όπως επίσημες έρευνες έχουν δείξει, μεγαλώνει την ανεργία γιατί σε κάθε θέση «μερικής εργασίας» που προσφέρουν αντιστοιχούν τουλάχιστον τέσσερις (4)  θέσεις ανεργίας, μέσα από τις επιπτώσεις που προκαλούν.
ΟΦΕΙΛΗ 3η   
Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συντοπίτες καταναλωτές και φίλους…ότι η αγορά της πόλης μας διαθέτει τοπικές επιχειρήσεις με ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές για όλα τα βαλάντια και με  «ονοματεπώνυμο»…, που τον τζίρο τους, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές, τον ανακυκλώνουν και τον διαχέουν στον τόπο μας, προς όφελος και προς το συμφέρον του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ.
Υ.Γ.
Και 1 σχόλιο
Για το κατάπτυστο, προσβλητικό και συκοφαντικό άρθρο  για την πόλη και τους κατοίκους της του «επαΐοντα» αρθρογράφου Αθηναϊκού ενημερωτικού site, του λέμε μόνο…Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΙΚΗΤΗ!!! Ευτυχώς που στο Αγρίνιο την έχουμε σε έλλειψη!!!
Για το θεωρητικό σκέλος της ανάλυσής του δεν προτιθέμεθα να του κάνουμε δωρεάν μάθημα πολιτικής οικονομίας (τι έμποροι θα ήμασταν άλλωστε ;;;) μπορούμε να τον παραπέμψουμε όμως στην πλούσια βιβλιογραφία που θα βρει αν πληκτρολογήσει  στην μηχανή αναζήτησης … «ολιγοπωλιακή στρέβλωση».
     ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν σε αυτό το θέμα λειτουργούσε έτσι όλη η Ελλάδα θα ήμασταν σε πολυ καλύτερη μοίρα, γτ όλος ο πλούτος έχει πάει στις πολυεθνικές που δεν έχει καμία έδρα στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους απλά εισάγουν τσάμπα και δουλεύουν με απίστευτο κέρδος αλλά τόσο χαζοί ειμαστε σαν λαός καλά να πάθουμε να κλείσουμε όλοι για να μείνουν οι πολυεθνικές απρόσωπες επιχειρήσεις και εμείς οι σκλάβοι των 380€ Και με ανεργία να ξεπερνά το 30% και η φτώχεια να έχει ξεπεράσει το 40% της χώρας με επίσημα στοιχεία ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΜΑΓΚΙΑ...