Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εργαζόμενοι ΚΔΑΠ: Να πάρουν θέση τα κόμματα για τη μονιμοποίησή μας

Επιστολή προς τα κόμματα με την οποία ζητά να «την επίσημη τοποθέτηση» τους για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που εργάζονται επί πολλά έτη στο Δημόσιο, έστειλε  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ&ΑμεΑ).

Στην επιστολή του ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ που εκπροσωπεί τους περίπου 1.400 εργαζόμενους στις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τονίζει ότι «στην πλειοψηφία τους εργάζονται με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονται κάθε χρόνο σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994. Οι περισσότεροι από εμάς προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας για πάνω από 6-7 ακόμα και 15 χρόνια καλύπτοντας αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ», προσθέτει.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι εξής:
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ&ΑμεΑ) των ΟΤΑ εκπροσωπεί τους περίπου 1.400 εργαζόμενους στις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Εργαζόμενοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εργάζονται με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονται κάθε χρόνο σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994. Οι περισσότεροι από εμάς προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας για πάνω από 6-7 ακόμα και 15 χρόνια καλύπτοντας αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε στον Τύπο δηλώσεις του Υπουργού των Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη, περί «οριστικής λύσης στο θέμα της πολυετούς ομηρίας των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Ο Υπουργός, επικαλείται «διακομματική συναίνεση και συνεννόηση» ώστε να βρεθεί μία λύση η οποία αφενός να μην προσκρούει στο Σύνταγμα, και αφετέρου να συμμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία απαγορεύει κάλυψη πάγιων αναγκών με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.
Ως εκ τούτου, σας καλούμε να στηρίξετε τα αιτήματά μας για μόνιμη και σταθερή εργασία συμβάλλοντας ενεργά σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία που κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κόμματός σας για το παραπάνω φλέγον για εμάς ζήτημα. Καλούμε βεβαίως και την Κυβέρνηση, να μονιμοποιήσει χωρίς υπεκφυγές και τυχόν άλλα τεχνάσματα, όλους ανεξαιρέτως τους συμβασιούχους που επί πολλά έτη καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξαρτήτως του τρόπου χρηματοδότησης των συμβάσεων μας.

1 σχόλιο:

  1. Ο διορισμός σας στα ΚΔΑΠ έγινε αξιοκρατικά;
    Εχετε βολευτεί για αρκετά χρόνια λόγω επιθυμίας κάποιου Δήμαρχου. Εμείς έχουμε μείνει έξω άνεργοι. Εσείς μετράτε προυπηρεσία με ένα διορισμό δημάρχου. Εμείς ποτέ δεν θα έχουμε προυπηρεσία. Τώρα ζητάτε μονιμοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο