Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τουρκική πρόκληση στο λιμάνι της Πάτρας

Νέα τουρκική πρόκληση σήμερα στην Πάτρα καθώς πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που κατέπλευσε στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας δεν ύψωσε την ελληνική σημαία ως είθισται για κάθε πλοίο που «δένει» σε λιμάνι και το οποίο υψώνει και τη σημαία της χώρας στην οποία βρίσκεται.

Η πρόκληση, μάλιστα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς την ελληνική σημαία ύψωσαν όλα τα άλλα σκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 17» πλην του τουρκικού ναρκαλιευτικού Alanya.
Το συγκεκριμένο σκάφος έφτασε στην Πάτρα αφού πέρασε την Πέμπτη από τον Ισθμό.
Στην άσκηση τύπου INVITEX που θα διεξαχθεί έως τις 7 Απριλίου στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους συμμετέχουν εκτός του τουρκικού πλοίου, το πολωνικό ORP K.X. CZERNISKI, το ισπανικό ESPS DUERO, το γερμανικό FGS ROTTWEIL ενώ με πέντε πλοία (τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ως πλοίο Διοικήσεως της Άσκησης, τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ, την κανονιοφόρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και ένα ελικόπτερο ως οργανικό της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ) και μια ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών συμμετέχει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων, η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου, η προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων διαφορετικής εθνικότητας και η αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των εκδόσεων τακτικής.
Στην άσκηση συμμετέχει το NATO/CMRE (Centre for Maritime Research and Experimentation) με το πλοίο επιστημονικών ερευνών ITS NRV ALLIANCE καθώς και αξιωματικοί από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ισπανία, το Κατάρ και τη Ρουμανία.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο