Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Συνάντηση δημάρχου ΓΑΛΟΥΝΗ με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων με πολλές υποσχέσεις

ΦΩΤΟ: Τζένη Παπαδημητρίου 

         Με προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, συναντήθηκε χθές Τετάρτη 15.3.2017, ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό. 
     Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι 4 Αντιδήμαρχοι, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στην καθημερινότητα των δημοτών, τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και επί μέρους προβλήματα κάθε χωριού.
     Την εισαγωγή στην συζήτηση που ακολούθησε, έκανε πρώτος ο δήμαρχος Γαλούνης ο οποίος είπε πως ήταν λάθος που δεν εχει δοθεί μέχρι στιγμής η παγία Χιλίων (1.000) ευρώ στους προέδρους κατ έτος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και πως σύντομα θα δοθεί.......



  .....τους ενημέρωσε ότι έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στους οφειλέτες για την εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους για νερό και ότι σύντομα θα προχωρήσουν στη δέσμευση των ΑΦΜ και των λογαριασμών, τους υποσχέθηκε ότι θα συγκαλούνται σε τακτική βάση γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά, ότι οι συμβατικοί λαμπτήρες θα αλλαχθούν με led και θα γίνει τοποθέτηση πυκνωτών στα αντλιοστάσια για οικονομία ρεύματος, ότι θα γίνουν γήπεδα με χόρτο σε κάθε δημοτική ενότητα και τοποθέτηση εξεδρών στο γήπεδο Αστακού και κατέληξε ότι 3 μεγάλα έργα εσωτερική οδοποιία Αστακού, δίκτυο ύδρευσης Αστακού και ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα έχουν ενταχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.
        Τους ενημέρωσε ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Αστακού θα παραδοθεί εντός του 2017 και ότι Δημοτικά Σφαγεία Αστακού είναι σχεδόν έτοιμα αλλά χρειάζονται 440.000 € για βιολογικό καθαρισμό.
       Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης ανέφερε ότι αναμένεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για να απασχοληθούν στο δήμο 60 άτομα και ότι θα ορκιστούν 3 νέοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στο Δήμο (2 χειριστές και 1 τοπογράφος). 
       Για το δίκτυο νερού του Πρώην Συνδέσμου Υδρεύσεως Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ), ανέφερε ότι γράφτηκε το ποσό των 9.000 ευρω στο προυπολογισμό για βλάβες, σύντομα θα γίνει ξεχωριστή συνάντηση με τους προέδρους για το ΣΥΚΞ και ότι θα γίνει ελεγχος για παράνομες παροχές.

        Με την σειρά τους οι πρόεδροι ζήτησαν από την δημ. Αρχή να τους στηρίξει σε θέματα καθημερινότητας, δίνοντας άμεσα λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν, όπως στην καθαριότητα, στον φωτισμό, στην οδοποιία, στην υδροδότηση, κ.α. 
        Ενδεικτικά να αναφέρουμε εν συντομία μερικες απο τις τοποθετησεις των προέδρων όπως: Στάμος Τζογάνης-Σκουρτού για τα πυρόπληκτα, Ιωάννα Βέρρη-Μύτικας για φωτισμό, Γιάννης Χρόνης-Χρυσοβίτσα για ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας, Λιγνός Θανάσης-Καραϊσκάκης για τα σφαγεία, Βασίλης Πολύζος-Βάρνακας για τοιχίο, Κωνσταντίνος Ράπτης-Στρογγυλοβουνίου για δρόμο βαλόστρατο, Θεόδωρος Ζαρκαδούλας-Μπαμπίνης για την υδροδότηση ΣΥΚΞ, Δήμος Τάγκας-Αγραμπέλου για την ύδρευση, Δημήτρης Ζαρκαδούλας -Βλυζιανών για το ιντερνετ, Δημήτρης Χολής-Βασιλόπουλο για 5χ5, Τάκης Παπούλιας Πρόδρομος για δεξαμενή νερού, κ.α. 

Παρόντες ήταν οι πρόεδροι απο: 
Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αστακού Νίκος Καλλισώρας 
και οι πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων, ως: 
Στάμος Τζογάνης-Σκουρτού, Τάκης Παπούλιας Πρόδρομος, Γιάννης Φλωρόπουλος-Φυτείες, Ιωάννα Βέρρη-Μύτικας, Γιάννης χρόνης-Χρυσοβίτσα, Νίκος Τριάντης- Μαχαιράς, Λιγνός Θανάσης-Καραϊσκάκης, Κώστας Τριποτσέρης-Παναγούλα, Γιώργος Λιοντάκης-Αρχοντοχώρι, Βασίλης Πολύζος-Βάρνακας, Σπύρος Κράββαρης-Κανδήλας, Κωνσταντίνος Ράπτης-Στρογγυλοβουνίου, Ευάγγελος Σπανός -Παλαιομάνινας, Θεόδωρος Ζαρκαδούλας-Μπαμπίνης, Δημήτρης Χολής-Βασιλόπουλο, Δήμος Τάγκας-Αγραμπέλου, Δημήτρης Ζαρκαδούλας -Βλυζιανών.  

Απουσίαζε ο πρόεδρος Νίκος Ζαρέντης-Παπαδάτου.






17 σχόλια:

  1. Μετα απο 2μιςη χρονια θητειας Γαλουνη τωρα σε πηρε ο πονοσ να καλεσεισ του προεδρουσ ,στο θα θα θα καλοσ εισαι.......τωρα που λακησε ο Πανταζησ σε ζωσανε τα φιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΖΑΡΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτος ο καυμενος οπροεδρος αρχοντοχωριου ουτε λεξι...γοατι ρε προεδρε΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κάνεις άλλα έργα Γαλούνη στα χωριά. Τους γέμισες έργα και ψέματα. Τώρα τα θυμήθηκες τα χωριά. Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΛΙΑ ΜΟΥΓΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ.. ΕΤΑΖΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χεν ειχε ο δημος να τους δωσει την παγία
    εκτος κι αν ο δημαρχος δεν ειχε εμπιστοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την ύδρευση των χωραφιών Αγραμπελα Χρυσοβίτσα υπαρχει εξέλιξη ας μας απαντησει καποιος του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΣΚΑΓΑΝΕ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.[ΤΟ ΓΥΠΕΔΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυόμιση χρόνια Δήμαρχε ούτε μια συνέλευση σε χωριό, ούτε ενα δημοτικό συμβούλιο εκτός Αστακού,Ξαφνικα θυμήθηκες οτι υπάρχουν και χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο Λαινας ειχε την καθαριοτητα και ολη την αρχηγια και ηθελε να το παιζει δημαρχος αντιδημαρχος προεδρος κοινοτητων του δημου και ποτε δεν ακουγε κανεναν και παντα εκανε του κεφαλιου του για αυτον δεν μιλαει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έγινε σύναξη καπεταναίων σήμερα και απο ότι φαίνεται το καράβι δεν τα γλιτώνει τα βράχια, βρε που τους βρήκαμε ολους αυτους τρομάρα μας,που είναι το όραμα σας ρε;Μια φορά στην θητεία σας σας κάλεσε ο δήμαρχος και λέτε μπαρουφες,το 5+5 σας έλειψε;τα φώτα και μια μάντρα;δρόμο να παει στο μαντρί θέλει ο βλυζανιτης και μετα ίντερνετ,οι δημότες ολων των χωριών κύριε έξυπνες τις χρυσοβιτσας θέλεις να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι χωριανοί σου στο Τοεβ;Αν γίνουν τα σφαγεία δηλαδή θα σταματήσουν να σφάζουν μόνοι τους στα μαντριά;Κάτι ηξερες Δήμαρχε που δεν τους εχεις ξανά μαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΗΡΘΕ Η ΣΥΝΑΤΗΣΗ!!2,5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;Υ.Γ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 4.14πμ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΛΑ .......ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Λαϊνάς αγαπητέ 9.23 έδωσε μάχη γιά την καθαριότητα, δυόμιση χρόνια κάθε μέρα απο τις εφτά το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούσε να λύση προβλήματα του δήμου αφήνοντας εντελώς τις δικές του δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.48πμ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ,ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο