Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Νέα γέφυρα στον ορεινό Βάλτο θα ενώνει Αιτωλοακαρνανία με Ευρυτανία

Τους όρους διακήρυξης έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . Μεταξύ αυτών είναι και η κατασκευή νέας γέφυρας πλησίον της υφιστάμενης στη θέση Τέμπλα επί της επαρχιακής οδού Βελαώρα – Τοπόλιανα – Βρουβιανά που ενώνει Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία, βόρεια της Λίμνης Κρεμαστών.

Η νέα γέφυρα, προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ ,θα κατασκευαστεί 130 μέτρα νοτιότερα της υφιστάμενης πέτρινης Γέφυρα Τέμπλας στον κάμπο Βρουβιανών, επί της κοίτης του Αχελώου σε στενό σημείο του ποταμού (50-55 μέτρα). Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και εκτιμάται πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που ικανοποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια υπογραμμίζουν την ανάγκη το σημερινό γεφύρι Τέμπλας να αντιμετωπισθεί όπως του αρμόζει, ως διατηρητέου μνημείου . Το γεφύρι έχει καταπονηθεί από το πέρασμα του χρόνου και τα πλημμυρικά φαινόμενα ενώ η κατασκευή του είναι τέτοια που επιτρέπει τη διέλευση ενός μόνο οχήματος .
Η νέα γέφυρα θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες κυκλοφορίας ενώ θα έχει και πεζοδρόμιο. Όπως και η σημερινή θα αποτελεί το δεύτερο σημείο οδική διέλευσης μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, πάνω από την κοίτη του Αχελώου ποταμού, ανάντη της λίμνης των Κρεμαστών . Το πρώτο σημείο είναι η Γέφυρα Τατάρνας σε απόσταση 25χιλιομέτρων.

 agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο