Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Εν αναμονή εντολών για την Άμεση Δράση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας

Σε ρυθμούς προεργασιών και εν αναμονή εντολών βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, ενόψει της λειτουργίας της ομάδας Άμεσης Δράσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, αυτή θα λειτουργήσει στο Αγρίνιο και θα στελεχωθεί τόσο από αστυνομικούς που έχουν ήδη μετατεθεί στην περιοχή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όσο και από άλλους που θα μετατεθούν αργότερα για να καλυφθούν οι ανάγκες της. Οι αναδιαρθρώσεις εντός του σώματος αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.


Από εκεί και πέρα ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί θα είναι ο ίδιος και με άλλες περιοχές όπου έχει συσταθεί ομάδα Άμεσης Δράσης. Θα υπάρχουν δηλαδή περιπολικά που θα χωρίσουν την πόλη σε κομμάτια, με το κάθε ένα από αυτά να αναλαμβάνει μία συγκεκριμένη περιοχή για την αστυνόμευση της οποίας θα έχει την ευθύνη.
Η σύσταση της νέας υπηρεσίας παρόλα αυτά δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ ή της ΟΠΚΕ, αφού θα έρθει για να προστεθεί σε αυτές, έχοντας ίσως ένα μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων, σε περιστατικά όπως για παράδειγμα ένα κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας, αποσυμφορίζοντας την κατάσταση για τις υπόλοιπες αστυνομικές ομάδες.
Κύριος στόχος της σύστασής της παραμένει πάντως η πιο άμεση αντιμετώπιση των συμβάντων για την καλύτερη αστυνόμευση, ενώ εξελίξεις αναμένονται άμεσα με διαταγές από το αρχηγείο της αστυνομίας.
 agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο