Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Άρτα γιόρτασε με τις δέουσες τιμές την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

 Με κατάνυξη και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου, η Πολιούχος της Άρτας Αγία Θεοδώρα. Πλήθος Αρτινών, καθώς και επισκεπτών από άλλες περιοχές έδωσαν το «παρών» στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτάνευση της Εικόνας, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Άρτας. Χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος και ο πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτανεία στην πόλη της Άρτας τα Ιερά Λείψανα και η Εικόνα της Οσίας Θεοδώρας με την συμμετοχή πολλών Χριστιανών από την Άρτα, αλλά και από άλλες περιοχές.
«Χρόνια Πολλά σε όλους. Η Αγία Θεοδώρα μας δίδαξε την υπομονή αλλά και την επιμονή για την επίτευξη κάθε αγαθού έργου προς ωφέλεια όλων των Αρτινών. Τα δικά της βήματα ακολουθούμε κι εμείς, θέτοντας ως προτεραιότητα σε κάθε μας ενέργεια, το καλό και το συμφέρον των Αρτινών πολιτών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και βουλευτής Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι όμορων Δήμων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και φορέων της περιοχής.
Στο τέλος της Λιτανείας, ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε, η Αγία να αποτελεί πρότυπο ανυστερόβουλης αγάπης και προσφοράς και να ενώνει όλους με την Χάρη της.










































































 http://e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο