Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Είναι πολλά τα λεφτά… για τα Καρναβάλια!!

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Σε καιρούς απόλυτης φτώχειας μεγάλου αριθμού Δημοτών, ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας προχώρησε πρόσφατα στη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων που κόστισαν 16.000 ευρώ !!!!!!!!!.
    Αύριο Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 θα δημοσιεύσουμε σχετικό  άρθρο.

    Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να προβληματιστούν  για το τρόπο που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου μας.

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

8 σχόλια:

  1. Ατέλειωτα φαγοπότια σε ιδίους, συγγενείς και ημετέρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι κριμα που ενω υπαρχουν συνδημοτες μας που βγαζουν τα προς το ζην πολυ δυσκολα, ανεργοι κτλ, ο Δημος να σπαταλα καθε χρονο τοσα χρηματα για καρναβαλια κ για λιγες στιγμες ρηχης κ επιφανειακης διασκεδασης που στο τελος της μερας, οσοι συμμετεχουν κ επιστρεφουν σπιτια τους, νιωθουν ενα αδειασμα κ ενα εσωτερικο κενο γιατι ακριβως η "διασκεδαση" που προσφερει το εθιμο ειναι κουφια. Αντ' αυτου θα προτεινα στον Δημο για μθα χρονια, ετσι για δοκιμη, τα χρηματα που θα δαπανουσε για ρα καρναβαλια, να τα διεθετε για την ανακουφιση των συνδημοτων μας που αντιμετωπιζουν σοβαρα προβληματα επιβιωσης, ισως κ με την συνεργασια της Εκκλησιας, αφου πιστευω οτι ο πατερ Δημητριος θα γνωριζει ποιοι εχουν πραγματικο προβλημα. Ολα αυτα βεβαια να γινουν αθορυβα, χωρις φανφαρες κ μεγαλα λογια. Μονο με λιτη ανακοινωση οτι τα χρηματα θα διατεθουν για τους συνδημοτες μας που αντιμετωπιζουν προβληματα επιβιωσης. Θα μου πεις μετα, πως θα εξασφαλιστει οτι αυτα τα χρηματα θα πανεβεκει που πρεπει κ οχι στιςωτσεπες των ημετερων; Αυτο ειναι αλλο θεμα, αλλα δεν ειναι αδυνατο να συμβει. Μπορουν να αγοραστουν πχ τροφιμα η ειδη ενδυσης απο τοπικα καταστηματα κ να μοιραστουν στα ατομα που πρεπει. Αυτα βεβαια σε εναν τελειο κοσμο. Εμας μας αρκει ο Γληγορακης με ολα τα "παρελκομενα" κ ικανοποιει την αναγκη μας για "ψυχαγωγια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ.ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ...ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ .ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυριε τριαντακωνσταντη... αυτο που χαρακτηριζει τους ανθρωπους απο τα υπολοιπα ζωα ειναι ο πολιτισμος. αν εσεις θελετε να κλειστειτε σε μια σπηλια και να μην βλεπετε ανθρωπο δεν σας εμποδιζει κανεις. ολοι οι δημοι και ολος ο κοσμος ακομα και στη ζιμπαμπουε που δεν εχουν να φανε μαζευονται κατα φυλες και κανουν οτι εχουν στο εθιμο τους με οτι εχουν. για φανταστειτε μονο να να μην γινοταν καθολου πολιτιστικες εκδηλωσεις. δεν ξερω αν τα λεφτα ειναι πολλα η λιγα για τα αποκριατικα αλλα προτιμω να γινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 7.29...ε αφου "το κανουν ολοι οι Δημοι", ας το κανουμε κ εμεις γιατι να διαφερουμε;Δεν μπορω να πω οτι το επιχειρημα σου ειναι αποστομωτικο αλλα ειναι σεβαστο. Το "αρτος και θεαματα" που επικαλεισαι ειναι μια διαχρονικη τακτικη που χρησιμοποιειται ανα τους αιωνες, ωστε ο κοσμος να ασχολειται ακριβως μονο με "αρτο και θεαματα" κ να μην τον απασχολουν τα σοβαρα θεματα που πρεπει να αντιμετωπισει και γενικα να μην εχει πληρη αντιληψη της πραγματικοτητας. Το τι θεωρει καποιος διασκεδαση ειναι υποκειμενικο. Προσωπικα δεν θεωρω διασκεδαση να βλεπω αντρες να ειναι ντυμενοι με καλσον και να κανουν μεταξυ τους χαδακια, ουτε αλλους να ειναι μεθυσμενοι και να βριζουν, ουτε αλλους να ειναι ντυμενοι ιερεις και να σατυριζουν τα μυστηρια της Εκκλησιας, να βριζουν και να κανουν χειρονομιες. Αυτο δεν ειναι εθιμο. Ειναι ξεπεσμος του εθιμου και καταντια. Φανταζομαι επισης οτι ολοι οι υπολοιποι που δεν ειμαστε αναξιοπαθουντες, για την ωρα, αφου διασκεδασουμε, επειτα και για τον υπολοιπο χρονο αφου περασουν τα καρναβαλια, τουλαχιστον φροντιζουμε και τους αναξιοπαθουντες συνδημοτες μας, βοηθωντας τους και στηριζοντας τους. Ετσι δεν ειναι;
    Αλλα δε νομιζω οτι ειναι ευκολο να υπαρξει δημαρχος που θα πει, φετος τα χρηματα θα διατεθουν για εναν φιλανθρωπικο σκοπο η κατι παρομοιο. Ειναι και τα ατιμα τα ψηφαλακια βλεπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστος ο 7.29!εμεις πρεπει να ζουμε μιζερα μια ζωη!μια ζωη πισω!αν δεν εκανε τιποτα ο δημος θα ελεγαν οτι δεν εκανε τιποτα κ θα τον κατηγορουσαν!το οτι δουλεψαν ολα τα μαγαζια της παραλιας δεν το βλεπουν!οτι να 'ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνδημότη 11:15 π.μ μάλλον δεν κατανοήσατε τα γραφόμενα μου και βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα. Ήμουν , είμαι και θα είμαι υπέρ των ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αναφορά στη παράδοση, στην ιστορία μας, στην Εθνική συνείδηση μας , στη τέχνη και τις αξιακές αναφορές μας. Οι τελευταίες μου φυσικά είναι διαφορετικές από τις δικές σας. Αυτό δεν είναι κακό.

    Από πουθενά συνεπώς δεν προκύπτει ότι είμαι ενάντια των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εξ άλλου επί σειρά ετών υπήρξα συν διοργανωτής πολλών εκδηλώσεων με το πλαίσιο που ανέφερα πριν. Μάλιστα και αυτό έχει σημασία αμισθί. Συνεπώς κρούετε ανοιχτές θύρες. Ας ελπίσω από έλλειψη πληροφόρησης.

    Θεωρώ όμως ότι στη σημερινή οικονομική συγκυρία το να σπαταλά ο Δήμος 16.000 ευρώ είναι προκλητικό ποσό. Διαφωνούμε και καλά κάνουμε. Τα περί σπηλιών τα θεωρώ κακίες και δεν απαντώ.

    Σας εύχομαι να έχετε ζήσει όσα έχω ζήσει και γλεντήσει εγώ. Το έκανα όμως με χρήματα δικά μου. Καταλάβατε;

    Ο Δήμος οφείλει να κάνει λιτές πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου. Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα στοιχειώδη. Χρειάζονται βοήθεια. Κατανοήσατε;

    Διαβάστε το σημερινό άρθρο, περιμένετε να δείτε σε άλλα άρθρα τη κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε εκδηλώσεις ως μη όφειλε κατά τη γνώμη μου, γράψτε επώνυμα και τότε θα πούμε περισσότερα.
    Μέχρι τότε λίγη αυτοσυγκράτηση και περισσότερη περίσκεψη δεν βλάπτει.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τωρα αφου διασκεδασαν περασαν καλα φαγανε υπιαν χεσανε τωρα ειναι πολλα τα λεφτα δεν ντρεπομαστε λιγο παλιοαχαριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο