Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πρόταση από τον Α. Κατσανιώτη συντήρησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από το εργοστάσιο της Π.Α. στον Άραξο


Η «θεραπεία» για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μπορεί να διέρχεται μέσα από μία συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας, γλιτώνοντας παράλληλα το ελληνικό δημόσιο από πολλά εκατομμύρια που δαπανά ετησίως για την επισκευή του στόλου των οχημάτων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, σημειώνει ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, που με μία ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση, προτείνει την συντήρηση και επισκευή των ασθενοφόρων στη Δυτική Ελλάδα από το εργοστάσιο Μέσων Μεταφοράς και Επίγειου Εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.

Ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε προ ημερών (17/3) τόσο το Εργοστάσιο Αράξου, όπου συναντήθηκε με την διοίκηση της μονάδας και εργαζομένους, όσο και το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, (20/3), συζητώντας το μεγάλο ζήτημα έλλειψης συντήρησης των οχημάτων. Παράλληλα, σε επαφή που είχε την Τρίτη, 28 Μαρτίου, στη Βουλή με τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, του έθεσε το ζήτημα, ενώ σήμερα (Τετάρτη 29 Μαρτίου) παρουσίασε το θέμα και την πρότασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του αν. Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.  Στη συνέχεια, ο κ. Κατσανιώτης απέδωσε και έγγραφη επιστολή / πρόταση προς τους δύο Υπουργούς.
Η αντιμετώπιση της πρότασης από όλες τις πλευρές υπήρξε  θετική και όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης, περιμένει πλέον τις άμεσες πλέον ενέργειες των δύο υπουργείων προκειμένου να υπογραφεί μία προγραμματική συμφωνία, βάσει της οποίας τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας θα συντηρούνται από το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού.
Η πρόταση είναι υλοποιήσιμη, όπως ανέφεραν όλες οι πλευρές, ενώ μπορεί να βρει άμεσα εφαρμογή
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική με αποτέλεσμα. Η περιοχή μας ακόμα περισσότερο… Γι’ αυτό και είναι παράλογο να παραμένουν χωρίς συντήρηση και ανταλλακτικά πάνω από τα μισά οχήματα του ΕΚΑΒ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για αποτελεσματική και αξιόπιστη  συντήρησή τους σε μία μονάδα που διαθέτει σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή αλλά και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας πως η υιοθέτηση της πρότασής θα ενισχύσει και τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.


Στο Ν. Αχαΐας βρίσκεται το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας του Αράξου. Στα πλαίσια της αποστολής του το Εργοστάσιο υλοποιεί επισκευές και τροποποιήσεις παντός είδους οχημάτων (επιβατικών, λεωφορείων, φορτηγών, υδροφόρων απορριματοφόρων, λυματοφόρων) και λοιπού μηχανολογικού και αεροπορικού εξοπλισμού.
Το Εργοστάσιο στελεχώνεται από Στρατιωτικό και  Πολιτικό προσωπικό, τεχνικών κυρίως ειδικοτήτων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ωστόσο μία περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το γερασμένο στόλο των  ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, τα οποία καθημερινά  μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων.
         Κατόπιν των ανωτέρω τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και με δεδομένο πως το  Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου διαθέτει την πιο σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή ικανή να προσφέρει υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και εκτός από αυτές, 
         η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο δομών του Δημοσίου, με τρόπο που να διασφαλίζεται η επωφελής και αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών τους,  θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εγγενών προβλημάτων που έχουν προκύψει, αλλά θα αποτελέσει συνάμα εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας και στο πεδίο άσκησης των πολιτικών κοινωνικής φροντίδας,  με  σεβασμό πρωτίστως στην ανθρώπινη ζωή.
Με εκτίμηση                                                                        
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΝΔ – Αχαΐας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο