Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Απαγορεύονται οι «σφήνες» των μοτοσικλετιστών και με τη... βούλα του Αρείου Πάγου

«Φρένο» στις παράνομες προσπεράσεις των μοτοσικλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάνω στις διαχωριστικές λωρίδες κυκλοφορίας βάζει ο Αρειος Πάγος.
Ουσιαστικά ξεκαθαρίζει ότι ο μοτοσικλετιστής που «χώνεται» και προσπερνά ανάμεσα σε κινούμενα ΙΧ σε περίπτωση που γίνει σύγκρουση θεωρείται εκείνος αποκλειστικά υπαίτιος του τροχαίου και επομένως πρέπει να πληρώσει για όσες φθορές και τραυματισμούς προκάλεσε, ενώ δεν δικαιούται την παραμικρή αποζημίωση από τους εμπλακέντες οδηγούς, ακόμα και αν τραυματίστηκε βαριά ή καταστράφηκε η μοτοσικλέτα του. Παραδίδοντας μαθήματα... κυκλοφοριακής αγωγής, ο ΑΠ κρίνει ανεπίτρεπτη, παράνομη και αντικανονική την προσπάθεια μοτοσικλετιστή να προσπεράσει με αυτόν τον τρόπο, «τιμωρώντας» στην πράξη ένα καθημερινό φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους που έχει προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, τραυματισμούς σοβαρούς και ελαφρείς, φθορές, διαπληκτισμούς κ.ά. Αντίστοιχες παρατηρήσεις κάνει ο ΑΠ και για τροχαία στα οποία οδηγός συγκρούστηκε με άλλο όχημα επειδή δεν σταμάτησε ούτε έκοψε ταχύτητα -όπως οφείλει- σε φανάρι όπου αναβοσβήνει διπλό κίτρινο βέλος, μολονότι αυτό τον υποχρεώνει να οδηγεί προσεκτικά για να παραχωρήσει προτεραιότητα σε πεζούς και οχήματα.
Δεδικασμένο με μοτοσικλέτα
Γυναίκα, οδηγώντας μοτοσικλέτα προ ολίγων ετών στην Αττική, βρέθηκε σε πυκνή κυκλοφοριακή κίνηση και για να κερδίσει χρόνο διανύοντας όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορούσε «χώθηκε» στο ενδιάμεσο κενό των σχεδόν ακινητοποιημένων αυτοκινήτων και επιχείρησε να προσπεράσει κινούμενη πάνω στη διαχωριστική λωρίδα, ανάμεσα σε ένα ΙΧ και σε ένα μεγάλο φορτηγό. Λόγω του ελάχιστου διαθέσιμου χώρου και κάποιου αδέξιου χειρισμού της, η μοτοσικλέτα χτύπησε στο πίσω μέρος του ΙΧ και παρεκκλίνοντας λίγο έπεσε πάνω στο φορτηγό που μόλις ξεκινούσε στη διπλανή λωρίδα. Χωρίς να την αντιληφθούν οι οδηγοί, η γυναίκα σφηνώθηκε ανάμεσα στα δύο οχήματα και τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι καθώς πέρασε αργά από πάνω του μία ρόδα του φορτηγού. Η οδηγός της μηχανής υπέβαλε αγωγή κατά του φορτηγατζή, αξιώνοντας αποζημίωση για τον τραυματισμό της και τις υλικές ζημιές της μοτοσικλέτας, αλλά η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε και «με τη βούλα» του ΑΠ ότι εκείνη είναι αποκλειστικά υπαίτια του ατυχήματος και συνεπώς του σοβαρού τραυματισμού της και γι' αυτό δεν δικαιούται καμία αποζημίωση, αφού επιχείρησε να προσπεράσει αντικανονικά, παράνομα και ανέλεγκτα επί της διακεκομμένης διαχωριστικής γραμμής των λωρίδων κυκλοφορίας μεταξύ των οχημάτων, προκαλώντας κινδύνους στην κυκλοφορία τους και στους υπόλοιπους χρήστες της οδού. Κρίθηκε μάλιστα ότι δεν ευθύνεται το φορτηγό, έστω κι αν δεν βρισκόταν στην άκρα δεξιά λωρίδα, αφού η υπαιτιότητα στηρίζεται στην παράνομη κίνηση της μηχανής.
Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. αυτοκινητα ολοι απο εδω και περα .. να ανεβουν οι ρυποι , και να γινει κυκλοφοριακο κομφουζιο .. τι να την κανει καποιος την μηχανη αν ειναι να περιμενει στην ουρα μαζι με τα αυτοκινητα ??? χαχαχααα ακουω κατι πραγματα σε αυτη την χωρα ..φωναζαν τον χειμωνα για ρυπους απο τζακια .. και δεν κατεβαζανε το πετρελαιο τουλαχιστον 2 μηνες να ζεστα8ει ο κοσμος .. τους ελεγαν να κλεισουν και το τζακι ...... αν ειναι δυνατον ..μονο το ελαντα αυτα ... τι να την κανει καποιος την μοτο ρε αστερια !!!! παίρνει ενα φτηνο σαραβαλο αυτοκινητο και δεν κρυωνει κιολας ... και απο 100 αυτοκινητα που κυκλοφορούν μανι μανι γίνονται 200 ,,,... τι να πω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο