Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση Βιβλίου : ΦΟΝΤΟ ΑΠΟ ΩΧΡΑ του ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΑ

      ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ωρίμανσης, σε γλώσσα περίτεχνη, αποθησαύρισμα πολύχρονων εμπειριών, πλούσιο σε εικόνες απαράμιλλες, όμοιες με πίνακα ζωγραφικής. 
      Στις σελίδες του κειμένου ο αναγνώστης θα ξεναγηθεί νοερά στα πρόσφατα σαράντα χρόνια,  διάστημα που σηματοδοτήθηκε από αξιόλογες αλλαγές στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. 
    Οι αναφορές στα γεγονότα βοηθούν στην εξέλιξη της πλοκής, αλλά διατυπώνουν ταυτόχρονα απόψεις για τις ευκαιρίες που χάθηκαν και για τις ελπίδες που διαψεύστηκαν παταγωδώς.

    Για τον Νίκο Μαρκέα η ζωή βιώνεται ως μία διαδοχή εφήμερων καταστάσεων και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή εμπνεύσεων για κάθε ανήσυχο πνεύμα που επιδιώκει διαρκώς να καταγράφει, ν’ αποκωδικοποιεί, να ερμηνεύει τα ανεξήγητα και να αποκαλύπτει την ουσία πίσω από τα φαινόμενα............


 Μέσα στις 360 σελίδες του έργου, παρακολουθούμε πού μπορεί να οδηγήσει η αδιαλλαξία ενός θαλασσοδαρμένου ναυτικού, ο οποίος ωθεί αθέλητα τους δύο του γιους σε διαφορετικές προσωπικές επιλογές κι αποκλίνουσες αντιλήψεις για τη ζωή. Βλέπουμε, σαν σε καθρέφτη, πώς οι εμμονές ενός ισχυρού χαρακτήρα προκαλούν τελικά την αυτοκαταστροφή του.

  Το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Μαρκέα Φόντο από Ώχρα κυκλοφορεί ήδη από την αρχή του χρόνου στα βιβλιοπωλεία και δέχεται άριστες κριτικές.

    Είχαμε την χαρά ν’ απολαύσουμε την παρουσίαση του βιβλίου, όπως οργανώθηκε από τις εκδόσεις Βασδέκη στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου το βράδυ της 15ης Μαρτίου στις 7.00΄. Τον συγγραφέα προλόγισαν ο Δημήτρης Ντουνιαδάκης ωτορινολαρυγγολόγος, ο Χάρης Κανδηλώρος ενδοκρινολόγος-συγγραφέας και η ποιήτρια-εικαστικός Γαρυφαλλιά Ραβαζούλα. Αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δικηγόρος-συγγραφέας Ηλίας Γιαννικόπουλος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Γεωργία Σαλεμή, διευθύντρια Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο Πάνος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και ο καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Κολλεγίου Ορθοπαιδικών.


Την παρουσίαση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, φίλοι κυρίως του συγγραφέα, οι οποίοι πλαισίωσαν με την αγάπη τους την όλη εκδήλωση. 

ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο